Notedo(r)p

Enkele korte nieuwtjes uit een dorp dat elke dag leeft, geniet en verandert. Een nieuwe apotheek, wegwerkzaamheden die komen en gaan en ….

Nieuwe Apotheek

Er is nu een nieuwe apotheek in Lochristi. Isabel De Sutter opende haar medicijnkasten in de Pauwstraat 10. Zo zijn ze met drie. Apotheek Boone-Burm en Dierickx zijn al een eeuwigheid in Dorp West gevestigd.

Openbare Werken

Maandag 10 juni starten de werken in de Koedreef. De weg tussen Moleneinde en ’t Jongestraat wordt verbreed met 0.80 meter en zal dan 4.30 meter breed zijn. De nieuwe verkaveling, het zwaar landbouwverkeer en het moeilijk kruisen van voertuigen zijn de voornaamste redenen voor deze wegverbreding. Er wordt geen fietspad voorzien. De werken zullen 2 maanden duren.

Andere werken zoals de Molenstraat, de verkeersdrempels in de Oude Veldstraat en de Bosdreef zijn afgewerkt.

De Burgstraat in Destelbergen (verlengde van de Stationsstraat) is voor een lange periode afgesloten.

Bedrijfsafval

Vanaf 1 juli moeten bedrijven hun afval beter sorteren ook hun PMD afzonderlijk houden. Ze moeten een contract afsluiten met een inzamelaar van gemengd bedrijfsafval.

Meer informatie: www.ovam.be/sorteermeerwww.sorterenophetwerk.be

Voor de periode 1/7/2012 tot 31.12.2012 leverden alleenstaanden 90.3 kg GFT in en 62.5 kg restafval. Een gezin met 4 personen 149.7 kg GFT en 153.8 kg restafval.

Hier bleef de GFT-teller op 0 staan en dat was positief voor mijn tuin en bankrekening.

‘Zonder is gezonder’

Ook op de bloemisterij als dat haalbaar is. Deze vastlegging is eigenlijk not done en meer. Oppervlaktewater – gracht –beek. Er is nog een lange weg af te leggen.

Taxussnoeisel

Van 15 juni tot 31 augustus kun je je taxussnoeisel naar het reccyclageparkt brengen waar het opgehaald wordt en verwerkt wordt tot medicijn. Meer info: www.vergrootdehoop.be

Scroll naar boven