Notulen politieraad

De politieraad kwam reeds samen op 19 maart en dit zijn de belangrijkste beslissingen, die in de zitting van 18 juni, werden goedgekeurd.

Jaarrekening 2011

De jaarrekening werd afgesloten met een overschot van 177.716,75 euro. Dit bedrag wordt meegenomen naar de begrotingswijziging van 2012.

Aan de politieraad werd gevraagd de wijze van gunnen en de specificaties goed te keuren voor de aankoop van 11 computers, 6 beeldschermen, 12 toetsenborden, 12 muizen, 5 draadloze toetsenborden en muis, 3 tablet-PC’s, laptopadapters en anti-virussoftware. De totale aankoop wordt geraamd op 24.000 euro, BTW inbegrepen.

Het politiecollege geeft de voorkeur aan de aankoop van het voertuig Ford S-max na afloop van het leasingcontract, eerder dan een nieuw voertuig te leasen. Het aankoopbedrag werd voorzien in de begroting en de overnameprijs bedraagt 10.890 euro, BTW inbegrepen.

De politieraad gaat principieel akkoord met het aankopen van wijkvoertuigen, die een relatief laag aantal kilometers rijden. De andere voertuigen, die heel wat meer kilometers afleggen, zullen in de toekomst worden geleased.

Aan de politieraad werd gevraagd het protocol goed te keuren tussen de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen en de politiezone Puyenbroeck (pz 5416) betreffende de administratieve verwerking van snelheidsovertredingen vastgesteld door digitale flitspalen (Beerveldsebaan Lochristi).

De kostprijs bedraagt 1 euro per onmiddellijke inning/proces-verbaal. Er wordt een maximum voorzien van 3000 processen-verbaal.

Dossier nieuwbouw Dekenijstraat

De gemeente Lochristi is bereid om een stukje grond (achter het oefenterrein voor de rijschool) met recht van opstal te verlenen aan de politiezone. De Ontvanger van de Registratie heeft een schatting gemaakt en het zou ongeveer 1800 euro kosten.
Op deze manier zou de parkeerdruk verlicht worden op het terrein aan de Dekenijstraat in het licht van een nieuwbouw.
Notaris Van Damme wordt aangesteld om de akte op te stellen en te verlijden.

 

Foto: ©  Fed Politie en PZ5416

Scroll naar boven