Nu inschrijven voor 4-Urenloop op 11 november

Nog 3 weken en sportief Lochristi loopt terug massaal voor het goede doel.
Op zaterdag 11 november organiseert Dirk Everaert met zijn team terug de jaarlijkse 4-urenloop & Spinning ten voordele van 11.11.11.

Deze zestiende editie van de 4-Urenloop zal de derde uitgave zijn die plaatsvindt op de terreinen van Floréac aan de Beerveldse baan. Twaalf jaar lang liep men in de dorpskern, met start en aankomst in JH Lodejo. Maar een steeds groter aantal deelnemers – en de geplande renovatie van het jeugdhuis – noopten Dirk Everaert om in 2015 een nieuwe locatie te zoeken. De verhuis naar Floréac werd door de meesten als heel positief ervaren. Veel meer ruimte – zowel voor de deelnemers als voor de (dorstige) toeschouwers – en parking in overvloed.

De loopwedstrijd

Het concept is ondertussen alom gekend. De 4-urenloop is een estafettewedstrijd voor jong en oud. Iedereen geboren in 2007 of vroeger, kan deelnemen. Bij de volwassenen mogen de ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers. Jeugdploegen (tot en met geboortejaar 2004) mogen tot 8 jongens of meisjes tellen. Het is de bedoeling om in 4 uren tijd zoveel mogelijk rondjes van 600 meter af te leggen. Na elk rondje mag er afgelost worden. Iedere ploeg krijgt een sponsor toegewezen (of mag er bij inschrijving zelf één aanbrengen).
De ploegsponsors schenken nadien, per afgelegd rondje, 1 Euro ten voordele van de actie 11.11.11 Overwinnaar is de ploeg die om18hr00 het meeste rondjes liep.

Ook spinning en fietsen op rollen

Net als de voorbije jaren kan er niet enkel gelopen worden, maar ook gefietst. Deze teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers en er kan gekozen worden voor spinning of fietsen op rollen. Per afgelegde kilometer stort de ploegsponsor een halve euro ten voordele van 11.11.11.

Het parcours, kinderanimatie, parkingwachters

Het nieuwe parcours bleek vorig jaar een voltreffer en blijft behouden. De eerste honderden meters verlopen in de bedrijfsgebouwen van Floréac, langs de bar en de zitplaats van de ploegen. Men verlaat het gebouw dan via de toegangszone van het containerpark, loopt langs de loskades en de ingang van Floréac om daarna terug het gebouw binnen te lopen. Onze lokale radiostem Peter Vervaet is terug presentator van dienst. Verder zullen een aantal jongeren dit jaar zorgen voor kinderanimatie. Nieuw is ook het ”parkingteam”, een aantal parkingwachters die het verkeer in de parkeerzone in goede banen zullen leiden.

LoLa4Life

En de 4-urenloop is geen eindpunt! Op 23 december vindt, in het kader van de warmste week, nog een groot loopevenement plaats in Lochristi: LoLa4Life. Zij zullen tijdens deze 4-urenloop aanwezig zijn met een informatiestand.

Nu inschrijven voor een nieuwe recordeditie?

De 4-urenloop kende verleden jaar een nieuw record met maar liefst 55 deelnemende teams. Sinds een tweetal weken kan men inschrijven voor deze editie. “De rappe meiskes” en “De turboslakken” deden hun naam alle eer aan en staan nu al mee bovenaan de deelnemerslijst.
Het volledige wedstrijdreglement, alsook de nodige inschrijvingsformulieren, zijn te vinden op de website van de 4-urenloop, waarvan u de link onderaan dit artikel vindt.

Het ingevulde inschrijvingsformulier dient per mail teruggestuurd naar 4-urenloop@telenet.be . Per ploeg wordt een (bescheiden) bijdrage van 30 euro gevraagd. Er dient ook 10 euro betaald als waarborg voor de estafettestok en de rugnummers. Maar die krijgt u dus na de race terug. Inschrijven kan nog tot en met 08 november. Voor de teams die willen fietsen op rollen, is vlug zijn de boodschap. Voor deze discipline kunnen maximaal 5 ploegen inschrijven.

Sponsors en supporters welkom!

Alle ondernemingen, of particulieren, die zich wensen te engageren als sponsor, zijn nog steeds uiterst welkom. Zij mogen contact opnemen met de organisatie. Dit kan per mail of telefonisch via 0478 58 56 95.
Geen topprestaties zonder goede supporters. Ook wie minder sportief is, maar toch zijn steentje wil bijdragen, is welkom vanaf 14hr00 om alle lopers en fietsers aan te moedigen en een drankje en een hapje te nuttigen.
Het wordt ongetwijfeld terug een gezellige en sportieve namiddag. Uiteraard zal Lochristinaar, net als de voorbije jaren, aanwezig zijn en zorgen voor een uitgebreide verslaggeving met heel wat foto’s.

Inschrijven en contact opnemen

Contact opnemen met de organisatie kan per mail ( 4-urenloop@telenet.be ).
De website van de 4-urenloop met alle info en de inschrijvingsformulieren bereikt men via volgende link https://11lochristi.wordpress.com
 

Scroll naar boven