OCMW Lochristi

In de vorige zitting van de OCMW-raad werden de jaarrekeningen en het jaarverslag vastgesteld. De raad is fier dat het zuinig met de middelen omspringt.

In 2012 bedroeg de gemeentelijke bijdrage 1.435.288 euro terwijl het oorspronkelijk budget uitging van 2.036.544 euro.

Het OCMW kampt met personeelstekorten en er zijn dan ook quasi permanent vacatures. Momenteel is men op zoek naar een logistiek assistent, een hulpkok en een gegradueerde verpleegkundige (allen voltijds) en een poets(t)er en ook een verzorgende (halftijds).

De weddelasten zijn met 2,5% gestegen. Het aantal uitbetaalde leeflonen steeg met 20% tot 168.062 euro.

De tussenkomst voor de asielzoekers, die niet in het LOI verblijven, is gedaald met 44,6%.

“ In 2012 werd er voor 193.264 euro geïnvesteerd in duurzame goederen, zoals renovaties in twee woningen die met eigen middelen betaald werden, nieuwe vloerbekleding in WZC-kamers, nieuwe koelkasten, bedlampen, oplegmatrassen en meubilair voor het woonzorgcentrum.

Het O.C.M.W. is een van de belangrijkste zorgverstrekkers in de gemeente. Dat blijkt uit het takenpakket van het O.C.M.W.: woonzorgcentrum Sint-Pieter, assistentiewoningen Hof van Lo, sociale dienst, poetsdienst, klusjesdienst, naai- en strijkatelier, woondienst, schuldbemiddeling, juridisch advies, psychosociale begeleiding, arbeidsbegeleiding, kringwinkel De Cirkel en veel meer.” aldus de mededeling.

Het volledige jaarverslag met nog veel meer cijfers vindt u op www.ocmwlochristi.be.

Scroll naar boven