Olympische Spelen hier

In Londen gaan van 27 juli tot 12 augustus de 27ste Olympische Zomerspelen door. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is voor de derde keer gaststad voor de Spelen. In 1908 en 1948 organiseerden ze het ook.

Aansluitend worden van 29 augustus tot 9 september de Paralympics gehouden. Veel landgenoten zullen wellicht deze verplaatsing maken met overzet of via de kanaaltunnel. Een korte vliegtrip is natuurlijk ook mogelijk. Veel makkelijker dan richting China te moeten trekken.
We supporteren alvast voor twee topsporters uit Zaffelare, Evi Van Acker en Gijs Van Hoecke. In het zeilen radial en op de piste proberen ze alvast een medaille te halen.

De provincie, de UG en Gent hebben de handen in elkaar geslagen onder de noemer: ‘ Oost-Vlaanderen en Gent gaan voor goud’. Doel is onze provincie en Gent te promoten als ideale uitvalsbasis voor buitenlandse delegaties die deelnemen aan de Spelen. Tweede opzet is samen sporten en bewegen te promoten bij de jeugd.

We liggen op een Olympische worp van Londen en ‘Ghent and East Flanders gateway to London’ wordt in de kijker geplaatst. Enkele buitenlandse teams hebben alvast toegehapt en komen zich hier voorbereiden op dit vierjaarlijks topevenement.

De gymnasten van Brazilië bereiden zich voor in de Witte Molen in Sint-Niklaas. De zwemploeg uit Nieuw-Zeeland komen drie weken naar het sportcentrum en het zwembad in Puyenbroeck. De pisterijders van Maleisië kozen dan weer voor het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Brazilië, dat in Rio de volgende Olympische Spelen organiseert, zal ook de komende jaren Gent als uitvalsbasis gebruiken voor de atleten die in Europa aan competities deelnemen.

Na het EK voetbal, Wimbledon en de Tour kunnen we alweer uitkijken naar een volgende portie topsport. Ik hoop dat je er geen indigestie aan overhoudt?
We duimen alvast voor de topsporters uit onze gemeente en wensen hen heel veel succes! Hun wedstrijden kun je volgen op groot scherm in de sporthal van Zaffelare.

http://www.london2012.com/

Scroll naar boven