Ongelukkig Gelukkig

Doorbreek het taboe rond psychiatrie en psychotherapie.

Nog al te vaak is het moeilijk om hulp te vragen of te aanvaarden voor mentale problemen, omwille van het stigmatiserend effect. Dit ondervond ook Ines Bonte.

De veertigjarige Ines Bonte uit Wetteren beschrijft haar traject met de vele obstakels, die ze tegenkwam op haar levensweg. Met haar jeugdtrauma’s, maar evengoed beschrijft ze haar dagelijks leven en hoe ze gewoon was om om te gaan met stress. Ze kon de wereld aan. Tot ze volledig uitgeput was. Ze liet zich vrijwillig opnemen op de psychiatrische afdeling van Maria Middelares, de zogenaamde PAAZ-afdeling. Ze kwam er tot rust, ontdekte zichzelf en de kracht van het schrijven.

Ines Bonte Ongelukkig gelukkig

“De donkerte in, het licht tegemoet. Geen goede dagen zonder slechte dagen.”

Het werd een traject langs psychiaters, therapeuten, lichaamswerk, coaches en de wonderlijke kracht van psychedelica.

Haar dagboek werd uiteindelijk een echt boek. Met haar vlotte en aangename pen werd het een aantrekkelijk en inspirerend werkstuk. Het heeft ook een mooie en kleurrijke lay-out. Het is een autobiografisch boek dat ondersteunend werkt. Vanuit haar eigen ervaringen biedt ze een openhartige leidraad aan zij die zichzelf verliezen in een burn-out, depressie, trauma, chronische ziekte, verslaving of suïcidale gedachten. 

Het is zeer moedig en krachtig om jezelf zo open en eerlijk te laten kennen. Respect!

Via het boek wil Ines een steun, erkenning, begrip en geborgenheid zijn voor de lezers.

Wie verder wil kennismaken met Ines en haar boek kan dit. Zie www.inesbonte.be .

Bonte.Ines. 2023. Ongelukkig Gelukkig. NL Noorderwijk. Perruptio BV/Willems Uitgevers.  218 blz. ISBN 978 949 3306 394 – 25 euro.

Ines Bonte Ongelukkig gelukkig

 

Scroll naar boven