Ook verslaafd aan je energie-app?

Met die slimme app kun je je stroom- en gasverbruik monitoren, indien er een digitale meter is geïnstalleerd. Een tool die ertoe kan bijdragen je energieverbruik te reduceren.

Het lukt me deels, maar het prijskaartje aan menselijke energie die ik verspeel met het te pas en onpas checken van mijn verbruik, vreet ook aan mij. Ik bespaar inderdaad op de factuur door het berghok niet meer te verwarmen of mijn lasagne in de nieuwe microgolfoven te gooien in plaats van in de oven met energielabel D. Bewuster met energie omgaan, ik had het al vroeger moeten doen en kan deze afgedwongen zuinigheid vandaag alleen maar toejuichen. We kicken af, maar meteen kwam er voor mij een nieuwe afhankelijkheid – die intussen een vanzelfsprekendheid lijkt – bij. Het heeft iets van een tic in dezelfde orde als toen ik nog een Facebook-verslaafde was. De optelsom van de tijd dat ik voorovergebogen mijn verbruikte energie check, is een even nare realiteit geworden als het cijfer dat verschijnt. Nog dit, tijdens het schrijven van deze zelfreflectie lukte het me de app niet te openen. Er is hoop!┬á

Scroll naar boven