Op kamp zingen de KLJ Meisjes Hijfte voor alle lege magen

“Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk” beweerde de grote componist Ludwig van Beethoven. Dat weten de KLJ-meisjes van Hijfte. Zij zingen met passie het kamplied, een ochtendlied, het maaltijdlied, een formatielied, een toneellied, …

Deze zomer, van 12 tot 21 juli kan je 117 leden en 28 leidsters vinden op de kampplaats in Westmeerbeek.  De oudste meisjes logeren meestal in tenten, de jongste in een gebouw.
Ouders betalen 160 € voor het eerste kind en 145 € vanaf het tweede voor dit kamp. De opbrengsten van de jaarlijkse bloemenverkoop zijn uiteraard onontbeerlijk om alle kamponkosten te kunnen dekken. Het afsluitend kampvuur is ook bij KLJ Hijfte een must. Toneeltjes, dansjes, sketches, kamplied, afscheid van de leiding, bedanking van de koks zijn dan ontroerende momenten.

Zomerkampen © KLJ Hijfte Meisjes

Aan leidsters Mona (18j) en Heike(19j) vragen we of ook zij moeten kiezen tussen dit vrijwilligerswerk en een betaalde studente job.

“Soms is het moeilijk om te kiezen. Het leven is heel duur voor een student, dat is niet gelogen. Wij hebben die betaalde studente job echt wel nodig.  Anderzijds staat het als een paal boven water dat dit ‘vrijwilligerswerk’, wat eigenlijk onze uitverkoren hobby is, ons mega veel voldoening geeft. Wat wij voor onze inzet terugkrijgen is met geen geld te betalen: vrienden voor het leven, plezier, waardering, respect. Laat ons niet twijfelen: Wij gaan toch voor dit vrijwilligerswerk!”

Charlotte (22j) en Hanne (21j), hoofdleidsters, hebben al een aantal zomerkampen begeleid. Zij weten dat je van zingen vrolijk wordt en dat een goede sfeer van goudwaarde is.

“Elk kamp heeft een thema en op een bestaande melodie wordt over dat thema een tekst gemaakt. Dat resulteert dan in het kamplied wat we dat na iedere maaltijd zingen.  Vorig jaar bijvoorbeeld was het een tekst op ‘Alice in Wonderland’ van K3. Naast het kamplied zijn er ook nog andere liedjes die afgespeeld worden bij het opstaan, bij een toneeltje, enz.”

Zomerkampen © KLJ Hijfte Meisjes

“Na elke maaltijd gaan we allemaal in een vierkante opstelling staan. De kinderen zijn in groepjes verdeeld, alle leeftijden door elkaar en elk groepje zingt daar dan het lied dat zij zelf maakten. Op die manier leert iedereen met iedereen samen te werken.
Bij onze KLJ zijn er al legendarische liedjes ontstaan. Op ‘Trumpets’ van Jason Derulo hebben we ooit eens een eigen tekst gemaakt. Met alle mooie ontroerende herinnering en van dat kamp erin verwerkt sneed het door hart en ziel. En toen het werd gezongen bij het kampvuur …snif snif!”

“Er is ook de traditie dat er vóór elke maaltijd gezongen wordt, dat is goed voor de sfeer en voor de eetlust: goeiemorgen Fien, …goeiemorgen allen samen, ’s morgens smaakt het eten …in alle lege magen…”

Enkele honderden Lootse kinderen, tieners en jongvolwassenen kiezen met volle goesting voor een jeugdbeweging. In elke deelgemeente zijn ze te vinden. Het is fantastisch dat jongeren zich totaal belangeloos engageren!  We mogen trots zijn op de jeugd van tegenwoordig.
Hoera en dikke proficiat Lochristi!

Zomerkampen © KLJ Hijfte Meisjes

Scroll naar boven