Overledebrug vanaf vandaag onderbroken voor herstelling – Ponton voor fietsers en voetgangers

De Overledebrug over de Moervaart in Wachtebeke wordt vanaf vandaag tijdelijk gesloten voor herstellingswerken. Tot en met 15 maart is deze brug niet meer beschikbaar voor het wegverkeer.

Sinds oktober 2023 gold er op de brug een tonnagebeperking tot 3,5 ton. Die kwam er nadat tijdens een inspectie ernstige slijtage werd vastgesteld. Inspecteurs stelden in het najaar 2023 scheuren in de beide hoofdliggers van de brug vast. Om de veiligheid voor het weg- en scheepvaart te garanderen, volgt nu een herstelling. Daarbij demonteert een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv de brugval. Daarna wordt die naar een atelier gevaren om de eigenlijke werken uit te voeren. Voor 15 maart wordt de brug opnieuw gemonteerd. Tijdens het demonteren en monteren van de brug zal ook het scheepvaartverkeer gestremd zijn.
Overledebrug toe Feb 24 - © Bennievdp De Vlaamse Waterweg nv voorziet tijdelijk een ponton zodat fietsers en voetgangers de Moervaart kunnen oversteken als de brug niet bruikbaar is. Dat ponton ligt er ondertussen en is zelfs voorzien van verlichting. Geen overbodige luxe want het is er redelijk steil. Het ponton ligt, zo’n 40m ten westen van de Overledebrug.
Het gemotoriseerd verkeer op de gewestweg N449 moet omrijden via de R4.
Overledebrug toe Feb 24 - © Bennievdp

Scroll naar boven