Paaseieren en Buitenspeeldag

Joepla gaat weer van start met een paaseierenzoektocht en een theatervoorstelling op 1 april 2023. Op 19 april 2023 gaat de buitenspeeldag door.

Joepla's Paaseierenzoektocht 2023

Ze zorgen voor animatie, activiteiten, begeleiding, ambiance, veel eitjes en poppentheater Lapin, de oude gekende haas. Komen, zoeken en vinden wordt de leuze van de dag! Tussen 15.30 uur en 16.20 uur genieten alle kinderen van poppentheater, zodat het terrein leegloopt en de paaseieren kunnen neerdwarrelen. Eindigen doen ze met een spetterende zoektocht. De paaseitjes worden daarna herverdeeld, zodat iedereen tevreden naar huis gaat.

Aan de ouders wordt gevraagd niet te blijven. Ze gaan met alle kinderen om 15.20 uur richting de speelplaats van de Gemeentelijke Basisschool, waar de voorstelling plaatsvindt. Ouders zijn vanaf dan welkom. Na de voorstelling rond 16.20 uur, gaan ze terug richting Joepla, om daar te beginnen aan de zoektocht.

Praktisch

Zaterdag 1 april, aanmelden tussen 13 en 13.30 uur. Daarna gaat de poort dicht. Jeugdlokalen Orphanimo ingang langs de Koning-Boudewijnlaan. Kleuters (4-6j) links van de bib (kleuterschool), middengroep (6-12j) rechts van de bib.

Het kost 5 euro/kind. Voorstelling, drankje, koek & paaseieren inbegrepen. Online betalen bij de inschrijving via www.lochristi.be/activiteiten. Dat kan t.e.m. vrijdag 3l maart 2023 om 17 uur. Ze vragen om in te schrijven. Ingeschreven kinderen mogen binnen vanaf 13 uur, niet ingeschreven kinderen vanaf 13.20 uur.

Hierbij vind je de tekeningen volgens leeftijd.

https://www.jeugdlochristi.be/wij-doen/speelplein-joepla/paaseierenzoektocht. Wie een ingekleurde tekening meebrengt krijgt een kleine attentie. Neem een duurzaam zakje mee voor de paaseitjes.

Meer info? 09 355 65 66 of speelpleinjoepla@lochristi.be.

Buitenspeeldag 2023

De Buitenspeeldag is de jaarlijkse dag waarop ‘het recht op (buiten)spelen’ gevierd wordt. Tegelijk wil de Buitenspeeldag herinneren aan de noodzaak om buitenspeelmogelijkheden te (blijven) voorzien over heel Vlaanderen. Spelen is namelijk meer dan een fijn tijdverdrijf voor kinderen: het vraagt heel wat van hen, en juist dat maakt het voor kinderen zo waardevol. Voor later, maar zeker ook voor nu! In 2022 kwamen er 1.610 bezoekers langs

Buitenspeeldag 2023 vindt opnieuw plaats na de paasvakantie, op woensdag 19 april 2023. Tussen 13 en 17 uur opent de evenementenzone op de parking van de bib, de terreinen van Jeugdlokalen Orphanimo en het terrein van de gemeentelijke kleuterschool. De ingang vind je op de parking in de Koning-Boudewijnlaan.

Ze voorzien allerlei attracties en activiteiten voor jong en minderjong. Ideaal voor een fijne gezins- of familie-uitstap. De toegang is volledig gratis.

Andere activiteiten die er nog aankomen? https://www.jeugdlochristi.be/wij-doen/speelplein-joepla

Scroll naar boven