Peter Steyaert in The Voice van Vlaanderen

U zag op de sociale media ongetwijfeld al de oproepen om een sms te sturen met de tekst “Peter” naar 6677. Want Peter Steyaert is vanavond één van de 10 kandidaten die strijden om een plekje in de halve finales van “The VOICE”.

Tine en Peter

Peter Steyaert (29) is de vriend van Tine De Block die geboren en getogen is in Lochristi. Tine liep school in GBS Lochristi, voetbalde bij SK Lochristi en SV Zaffelare en werkt nu bij Familiehulp. Haar vriend Peter is sinds zijn jeugdjaren met muziek bezig. Met de band Bipolar trad hij al op in Zaffelare (o.m. tijdens de Zaffelaarse Belevenissen en ook op Buurtfeest 2022 van JH De Beeste). In november 2022 bracht Peter (aka Bordoo) zijn debuutsingle “Morning Dove” uit. 4 maanden later was er zijn tweede song “I Don’t Care”. Nadien volgden nog “Lonely Weekends “ en “Want You Tonight”. Ook de bijhorende videoclips zijn zeer professioneel gemaakt.

The Voice Vlaanderen

Dit jaar neemt Peter dus deel aan “The Voice van Vlaanderen”. Daar is hij een beetje een buitenbeentje want eigenlijk is Peter meer muzikant dan zanger. Hij was dus zelf verrast dat bij de Blind Auditions de 4 juryleden omdraaiden voor zijn akoestische versie van “Old Yellow Bricks” (Arctic Monkeys)  waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar. Peter koos voor het team van Koen Wauters.
Nadien overleefde Peter 2 battles en afgelopen vrijdag was er de eerste live show. De coaches en het publiek konden de 10 kandidaten kiezen die mogen aantreden in de volgende ronde. Peter zong – begeleid door een Gents koor – “Black Friday”, een ingetogen nummer van Tom Odell. Het was spannend tot op het einde maar dankzij de publieksstemmen mocht Peter door naar de kwartfinale.

Naar de halve finale?

Die kwartfinale vindt deze avond plaats en is vanaf 20.40 uur te zien op VTM. Het publiek zal, door te stemmen, mee bepalen welke 7 kandidaten dan verder mogen naar de halve finale. Die wordt dan op 19 april uitgezonden. Peter zal terug kunen rekenen op een schare trouwe fans die aanwezig zullen zijn, maar hij heeft ook de steun van de kijkers thuis nodig.
Vanavond dus massaal kijken en “Peter” sms-en naar 6677 of stemmen via VTM.be (gratis)

Foto’s © VTM en Kathleen De Baets

Scroll naar boven