Picasso Village 2016: kleurt Lochristi rood?

Vrijdag 10 juni start het Europees kampioenschap. Net als tijdens het WK 2014 organiseert café Picasso zijn “Picasso Village”. Deze keer nog iets groter maar voor minder wedstrijden.

” Het Europees kampioenschap van de hoop “

Nog net één week en dan slaat de voetbalgekte weer toe. Vrijdag a.s. – om 21 uur – spelen gastland Frankrijk en Roemenië de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap.
De Belgische suppoters koesteren hoge verwachtingen. Sinds een aantal jaren beschikken we over een gouden generatie voetballers. Begin dit jaar mochten we ons – volgens de ranking van de FIFA – gedurende enkele maanden de “numero UNO” van de wereld noemen. Ondertussen zakten we naar de tweede plaats, enkel voorafgegaan door Argentinië. Die kunnen ons pad echter niet kruisen op dit tornooi zodat de hoop leeft dat onze Rode Duivels op 10 juli de finale mogen spelen. Misschien wel tegen Duitsland met dan de revanche voor het verloren eindspel van 1980?

Picasso Village

Of zijn we te optimistisch en vertonen we stilaan “Oranje trekjes”? Ten slotte krijgen we al in de voorronde – met achtereenvolgens Italië, Ierland en Zweden – drie stugge en gevaarlijke tegenstanders. En de oefenpartijen tegen Zwitserland en Finland leerden ons hoe moeilijk dat is. Misschien is er zondag om 18 uur al beterschap in de laatste voorbereidingswedstrijd tegen Noorwegen? Dinsdag reizen de Rode Duivels dan af naar Frankrijk voor het echte werk.

Picasso Village

Picasso Village

Net als in 2014 organiseren Ben, Martin en Dorien terug Picasso Village. Toen was hun “WK-dorp” een gigantisch succes en kleurde Lochristi helemaal rood.
Het basisidee blijft hetzelfde Op het terrein langs de Antwerpsesteenweg worden twee reuzenschermen opgesteld. Een eerste in een tent van bijna 1000 m², een tweede in open lucht. Gezien de massale opkomst bij het WK 2014, wordt het terrein van Picasso Village deze keer nog een stukje uitgebreid. Ook de schermen zullen groter zijn dan twee jaar geleden. Nu geen tribune achteraan maar er worden een aantal zitplaatsen voorzien dicht bij het scherm.
Behalve de openingsmatch zullen ook alle wedstrijden van de Rode Duivels en de finale te genieten zijn op Picasso Village. De openingswedstrijd kan je gratis bijwonen. Voor de andere wedstrijden bedraagt de toegang 5 euro/persoon. Betalen doe je de avond zelf aan de kassa of je koopt vooraf online een ticket. Geen optredens zoals tijdens het WK maar men voorziet wel één en ander qua randanimatie en er zullen promo-teams aanwezig zijn. Geen leukere manier om de successen van onze Duivels te beleven dan midden in een van vreugde uitzinnige massa.
Al blijft de “Rode Duivels-hype” voorlopig nog een beetje uit.

Picasso Village

VIP-gedeelte

Tijdens deze Picasso Village ook een VIP-gedeelte met catering. Voor de openingswedstrijd is er mogelijkheid om deel te nemen aan een barbecue. Je betaalt hiervoor 15 euro per persoon maar vooraf inschrijven – of online een BBQ-ticket aankopen – is noodzakelijk.

Bij de wedstrijden van de Rode Duivels, wordt de catering in het VIP-gedeelte aangepast aan de tegenstanders. Zo zal Pasqualino pizza’s serveren bij de wedstrijd tegen Italië. Ook dit is voor iedereen toegankelijk mits inschrijving vooraf.
De laatste voorrondewedstrijd België-Zweden is het VIP-gedeelte voorbehouden voor de UNIZO-leden van gans Lochristi. Zij krijgen dan Zweeds fingerfood geserveerd.
Inschrijven voor de BBQ of het pizza-gebeuren kan in café Picasso, door te bellen naar het nummer 0474 95 87 95 of door op voorhand een ticket online te kopen via volgende link https://shop.ticketscript.com/channel/web2/get-dates/rid/QN4BJCAG/eid/303372/language/nl

Maar ook wie niet deelneemt aan het VIP-gebeuren hoeft geen honger te lijden. Voor hen zal frituur Papa’s aanwezig zijn met frietjes en hamburgers.

Picasso Village 2016 Retropolis

Retropolis

Sinds 1984 wordt op het EK geen wedstrijd meer gespeeld voor de derde en vierde plaats. Op 9 juli dus geen voetbal maar die dag wordt Picasso Village even omgetoverd tot dansfestival Retropolis. Van 12 uur tot 2 uur ’s nachts kan je er terecht voor niet minder dan 14 acts met steengoede House-deejays. Toegang kost 20 euro, maar er zijn uiteraard ook heel wat formules waarbij maaltijden en drank inbegrepen zijn. Tickets zijn te verkrijgen in de Picasso, of kan je bestellen via volgende link: https://shop.ticketscript.com/channel/web2/get-dates/rid/QN4BJCAG/eid/293505/language/nl

Picasso Village 2016

Extra security – geen rugzakken!

In alle voetbalgekte zou je het even vergeten, maar in ons land geldt nog steeds een terreurdreiging. Ook voor Picasso Village dus aangepaste veiligheidsmaatregelen. Er zal extra toezicht zijn, meer security aan de ingang en rugzakken zullen niet toegelaten zijn.

De opbouw start vandaag.

Speelschema Rode Duivels

Vrijdag 10 juni om 21uur: Openingswedstrijd Frankrijk – Roemenië

Maandag 13 juni om 21 uur: België – Italië

Zaterdag 18 juni om 15uur: België – Ierland

Woensdag 22 juni om 21 uur: Zweden – België

Zondag 10 juli om 21 uur: Finale

 

Scroll naar boven