Ploegvoorstelling Alicia en Shanyl

Proximus Alphamotohomes Dolcini CT stelde gisterenavond vlakbij de Mirabrug in Waasmunster hun ploeg voor. Alicia Franck en Shanyl De Schoesitter maken nog altijd deel uit van dit team. De tweedejaarsnieuweling heeft intussen Lochristi verlaten maar Alicia woont hier nog.

Het is meteen het zesde seizoen van het Proximus team. Met een tevreden terugblik – ondanks Corona – keek men in de achteruitkijkspiegel van 2020-2021. De dames behaalden de eindzege in de Wereldbeker, twee zeges en meerdere podiumplaatsen. Op het wereldkampioenschap in Oostende nam de ploeg deel met 5 vrouwen en het werd voor één van hen brons.

De jeugd mocht geen wedstrijden rijden en dat brak hen zuur op. Ze popelen om te mogen crossen.

Het team komt dit jaar aan de start als UCI Cyclocross Professional Team wat een primeur is in het dames cyclocross.

De jeugd kwam al in het veld en Shanyl won 2 keer. Zondag rijdt Alicia haar eerste cross in Lokeren.

alicia franck ploegvoorstelling De Koolputten

Alicia Franck

“Ik ben de winter goed doorgekomen en ben vrij gebleven van blessures, zodat ik goed kon trainen. Ook de tests zijn heel goed. Ik kijk uit naar het nieuw seizoen waarin ik hoop mooie podiumplaatsen te behalen. Zondag start ik in Lokeren en dat is natuurlijk weer even wennen. Mijn contract loopt volgend jaar af. Ik wil snel laten zien dat ik er nog altijd sta om zo langer bij de ploeg te kunnen blijven. “

shanyl de schoesitter ploegvoorstelling De Koolputten

Shanyl De Schoesitter

“Als 2de jaar nieuweling loopt alles zeer goed. ‘k Heb nu al 2 overwinningen op zak en hoop er nog veel te behalen dit jaar. Voor school moet ik hard werken omdat ik een moeilijke richting koos maar we wonen nu dichter en dat is ook belangrijk.” 

De ploeg is in alle categorieën vertegenwoordigd bij de meisjes/dames met 1 aspirant, 3 nieuwelingen, 3 junioren, 5 beloften en 4 eliterensters uit Nederland en België.

Bij de (jonge) mannen zijn er 3 aspiranten, 2 nieuwelingen, 2 junioren en 8 beloften.

Meer informatie?

https://proximus-alphamotorhomes-doltcini.be/teamhttps://www.facebook.com/aliciafranckofficial/

Scroll naar boven