Politie Puyenbroeck

Wat nieuwtjes en weetjes van bij de Politie nu 2015 met terreur en terreurdreiging startte en het veiligheidsniveau toelaat dat Para’s hier en daar in het straatbeeld blijven en de Politie extra maatregelen neemt om zichzelf te beschermen.

Politieraad 5/2/2015

Het was een bijzonder korte agenda die gevolgd werd door een nieuwjaarsreceptie in de Krekellandgalerij van het Cultuurhuis Wachtebeke.

Twee inspecteurs (1 man en 1 vrouw) legden de eed af. Ze zijn sinds november actief in het team interventie.

Om het meubilair te verhuizen van de gebouwen in de Dekenijstraat naar de containers wordt een verhuisfirma ingehuurd. Kostprijs geschat op 15.000 euro.

Er wordt een straalverbinding geïnstalleerd tussen de server in Lochristi en de verschillende commissariaten om zo een snelle verbinding te realiseren. Kostprijs geschat op 25.000 euro.

Beveiliging woningen

Wie nog in 2014 zijn woning beveiligd tegen brand of inbraak, kon al huurder en als eigenaar 30% recupereren via een belastingvermindering van maximum 760 euro. Voor 2015 is dit voordeel ondertussen geschrapt.

Samenwerking met dierenasiel

Sinds januari 2015 werken de 4 gemeenten van de zone samen met het dierenasiel van Gent als het om loslopende of gewonde dieren gaat. U kunt contact nemen met het asiel (09 222 53 03) en ze komen (ook dode dieren) bij u thuis ophalen. Het asiel heeft ook een zwerfkattenbeleid uitgewerkt. Sterilisatie en adoptie staan centraal.

Misschien kan met het Vogelopvangcentrum in Merelbeke een gelijkaardige samenwerking worden uitgewerkt? De Haven en Stad Gent doen dit al een hele tijd.

Inbraken

In januari 2015 werden in de zone 17inbraken (of pogingen) geregistreerd. 11 in Lochrisit, 1 in Moerbeke, 2 in Wachtebeke en 3 in Zelzate. In Lochristi ging het om 5 effectieve inbraken en 6 pogingen. In Moerbeke bleef het bij die ene poging.

14 feiten deden zich voor in private gebouwen, waarbij open bebouwing (12) en de deur (6) het gevoeligst zijn voor inbraken.

Ten opzichte van januari 2014 betekent dit een daling met 5. Er waren vorig jaar 22 inbraken en pogingen.

Scroll naar boven