Politieke thriller: Jonathan, de achterblijvers

Jonathan

Met het boek Jonathan start een nieuwe thriller-reeks die zich afspeelt in een wereld van spionage en contraspionage. De auteur is een voormalig lid van de aivd, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst van Nederland. Hij schrijft onder het pseudoniem van Inse Martin, in samenwerking met een scenarioschrijver.

Het is een gevaarlijke wereld waarin je als spion dikwijls alleen in het veld staat.

Het verhaal speelt zich af in twee tijdssegmenten. Enerzijds in de jaren vijftig, ten tijde van de Koude Oorlog. Titus, met de uitstekende dekmantel van dominee, wordt gerecruteerd door Stay Behind, een ondergrondse verzetsbeweging.

Een ander deel van het verhaal speelt zich af in het heden. Titus zit inmiddels in een bejaardentehuis. Door de uitruiming van zijn huis stuit zijn dochter op heel wat geheimen van haar vader. Zo komen er voor de achterblijvers nog meer vraagtekens opduiken. Wat moest haar vader doen met een pistool?

Jonathan is een gedreven inlichtingenofficier van de AIVD die regelmatig persoonlijke problemen heeft. Hij wordt ingezet om te infiltreren in een extremistische groepering. Zo komt hij op het spoor van een geplande aanslag.

Sta mee aan het begin van een nieuwe thriller-reeks met Jonathan als hoofdpersonage. De persoon van Jonathan heeft heel wat potentieel om uit te groeien tot een echte kanjer. Inse Martin is een schuilnaam en er is ook geen officieel auteursportret – alleen een silhouet.

Zou je het boek graag zelf lezen?

Doe dan mee met de wedstrijdvraag en geef het goede antwoord de vraag: bij welke uitgeverij werd het boek uitgegeven? Het antwoord stuur je naar info@lochristinaar.com uiterlijk op 2 april 2024. Graag je adres zodat we het kunnen thuisbezorgen.

Martin. Inse en Janneke Rinzema. 2024. Jonathan. De achterblijvers. Amsterdam: uitgeverij Luitingh-Sijthoff. 272 pagina’s. ISBN 978 90 210 4029 5

Scroll naar boven