PTC Lochristi vernieuwt en groeit

Ze startten in juni 2021 maar zaten nooit stil. Het nieuwe clubhuis met sportbar is quasi afgewerkt maar ze hebben nog veel andere plannen om de club sportief te laten groeien en bloeien.

Clubhuis

Op 14 oktober 2023 startten de bouwwerken en dik 6 maand later is het afgewerkt. Het oude en vervallen gebouwtje in de Kapiteinstraat verdwijnt binnenkort. In het clubhuis is op het gelijkvloers een sportbar met een toilet voor personen met een beperking, een keuken met technische ruimte. Je kan er iets drinken of een snack genieten.

Op de eerste verdieping is een sanitaire ruimte, kleedkamers, douches en een bureel. Alles nieuw en piekfijn. Het huis vooraan blijft al dan niet voorlopig en wordt uitgesplitst van de rest van de infrastructuur. Het is gezellig toeven met een drankje op het terras.

Padelterreinen

De afbraak van de overdekking is in aanvraag en de tennisterreinen verdwijnen binnenkort, als de vergunning wordt afgeleverd. De 4 terreinen worden er 5, de parking langs de straat verdwijnt en wordt binnen het terrein opnieuw aangelegd.

Padel wordt overkapt met zijpanelen met geluidsisolatie omwille van mogelijke lawaaihinder. Zo kunnen ze ook optimaal worden benut in de winter.

Activiteiten

De club is 7 op 7 dagen open en alleen de sportkantine is op maandag gesloten. Van juni tot oktober is het 7/7. Eénmaal er maand (14/6 – 12/7 – 16/8 en 7/9 als afsluiter) is er aperopadel voor de leden. Tijdens de zomervakantie worden in juli en augustus – ook in samenwerking met de gemeente – sportkampen georganiseerd.

Officiële opening

Op 29 en 30 juni 2024 is iedereen welkom voor de officiële opening. Men start het weekend met een initiatiemoment. In de namiddag volgt een demowedstrijd met sportieve en bekende Vlamingen om af te sluiten met een after party. In juni 2021 kwam Xavier Malisse naar Lochristi afgezakt.

Op zondag starten ze wat vroeger met om 11 uur een demowedstrijd en een bbq om 13 uur. Meer info? https://www.ptclochristi.be/ en via FB https://www.facebook.com/ptclochristi

Scroll naar boven