Puntenloze dag voor Lochristi, voor Wachtebeke niet

Lochristi, SV Zaffelare en Dynamo Beervelde beleefden geen prettig voetbalweekend en moesten puntenloos huiswaarts. Enkel voor SK Wachtebeke was er puntengewin.

SK Lochristi trok naar leider Evergem 2020 en had meteen de moeilijkste opdracht. Na een gelijkopgaande beginfase kwam de thuisploeg op voorsprong via Jesse Brouwers. Lochristi kreeg ook enkele mogelijkheden, maar Halewijn Schoonjans en Niels Vandedrinck misten. De bezoekers lieten zich nog een tweede keer verrassen bij een verre intrap van de thuisdoelman en Jesse Brouwers zette Evergem op 2-0. Met drie nieuwe pionnen kon Lochristi na de rust al snel de aansluitingstreffer aantekenen. Halewijn Schoonjans stiftte de bal over de doelman. Op het uur kopte Niels Vandedrinck de 2-2 tegen de netten. Evergem reageerde en Lochristi-doelman Otto Mariën leek onklopbaar tot hij zich een kwartier voor tijd gewonnen moest geven op een schot van Elias Cocquyt. Een verdienstelijk Lochristi kon in het slotoffensief nog dreigen, maar scoren lukte niet meer.

Foto Peter Esprit

SV Zaffelare moest zaterdagavond Lando Sport Merendree partij geven. De jongens van Filip Cornelis hebben er nog geen gelukkig 2024 opzitten en moesten ook doelman Tim Beausaert missen, waardoor de jonge Milan De Schryver tussen de palen plaats nam. De eerste helft bracht veel middenveldspel en weinig kansen maar na de rust brak de partij toch open. Milan Naessens bracht de thuisploeg op voorsprong. Zaffelare reageerde en Robbe De Ridder maakte al snel gelijk. Niet voor lang, want Milan Naessens zette Merendree opnieuw op voorsprong. De bezoekers probeerden nog de bakens te verzetten, maar de ingevallen Jelle Sedeyn zette in de slotminuut de 3-1 op het bord. Met nog drie matchen te gaan lijkt SV Zaffelare vast gebeiteld op de 11de plaats.

Dynamo Beervelde trok zondagmiddag naar VSV Gent voor een heuse kelderkraker. Beide ploegen hadden een overwinning nodig om nog kans te maken op de redding. De thuisploeg had dit het best begrepen en ging snel op zoek naar de openingstreffer. Toch duurde het een kwartier vooraleer Rune Schouls de netten een eerste keer kon doen trillen. De thuisploeg ging door en zat na 22’ op rozen toen Timothy Allemeersch voor de 2-0 zorgde met een rake kopbal. Kort voor de rust moest Alagie Jarju na twee gele kaarten vervroegd de kleedkamer in, waardoor de bezoekers met 10 verder moesten. Beervelde kon in de tweede helft wat meer balbezit creëren, kansen leverde dit echter niet op. Toen Gregory De Ridder 20 minuten voor affluiten de 3-0 aantekende was het over en uit voor de bezoekers. Rekenkundig kan het nog, maar om de degradatie te ontlopen moet Dynamo Beervelde in de overblijvende wedstrijden 9 op 9 halen en moet de concurrentie puntenloos blijven. Een schier onmogelijke opdracht.

SK Wachtebeke leek een makkelijke verplaatsing bij het reeds veroordeelde Rupelmonde tegemoet te gaan, maar het draaide toch iets anders uit. Rupelmonde, dat in de voorbije 26 wedstrijden slechts 9 punten had verzameld, kwam kort voor de rust op voorsprong via Agyepong. Wachtebeke kon na de rust reageren en Lowiechie D’Haese zorgde al snel voor de gelijkmaker. De thuisploeg was echter niet aangeslagen en kwam opnieuw op voorsprong. El Moussauoi was de afwerker van dienst. Wachtebeke moest opnieuw aan de bak om een blamage te vermijden. Ray Fons Bekaert zorgde met nog een kwartier op de klok voor de gelijkmaker, maar verder kwam Wachtebeke niet.