Raymond van het Groenewoud magistrale afsluiter Zaffelaarse Belevenissen

De Zaffelaarse belevenissen sloten dit jaar af met een optreden van Raymond van het Groenewoud. De Bevlekte Ontvangenis speelden het voorprogramma. Een fantastische afsluiter van een spetterende vierdaagse.

Raymond van het Groenewoud Zaffelare

Thierry Van Hecke en Raymond van het Groenwoud

Maandag was de vierde en laatste dag van de Zaffelaarse belevenissen. Het was er behoorlijk druk in de dorpskom met de vele bezoekers van de kermis en de verenigingen- en rommelmarkt. Achter de kerk de grote feesttent met de podiumwagen van de gemeente. Daar vonden de voorbije dagen een comedy-avond en heel wat optredens – onder meer van de Ketnetband, Laura Lynn en Steve Tielens – plaats. Maar de grote massa stroomde toe tussen acht en negen uur voor het afsluitende optreden van Raymond van het Groenewoud.

“We beleven een echte top-editie” aldus organisator Thierry Van Hecke. “De voorbije jaren hadden we telkens regen. Het mooie zomerweer en Raymond op de affiche zorgen nu wel voor een heel erg mooie opkomst. Het is al een jaar of vier dat ik regelmatig de manager van Raymond van het Groenewoud contacteer. Eerst om te kijken of dit wel haalbaar was voor ons en dan concreet om hem eens hier te krijgen. En dit jaar is het dus gelukt.”

De Bevlekte ontvangenis Zaffelare

De Bevlekte Ontvangenis

Maar eerst was het aan De Bevlekte Ontvangenis, de theaterfanfare met frontman Luc Van Autreve, om het publiek op te warmen. Iets waar de feestelijke bende, onder de leiding van ceremoniemeester Luc, ook deze keer weer glansrijk in slaagde. Hij declameerde nog even wat ludieke geschiedenis van Zaffelare om zich daarna volledig te smijten op de zeer dansbare muziek.

De Bevlekte ontvangenis Zaffelare

Na goed veertig minuutjes rondde de band af met de Engelstalige versie van “Major Tom”, een nieuw nummer in hun repertoire. Een optreden dat, gemeten aan de vrolijke gezichten bij de toeschouwers, gerust langer had mogen duren. Of zoals de band het zelf omschrijft: “Iedereen is na afloop altijd blij! Muziek waarbij u het gezeik vergeet”.

De Bevlekte ontvangenis Zaffelare

Raymond van het Groenwoud

En dan was het de beurt aan Raymond, icoon van de Belpop-geschiedenis en ondertussen al 66 lentes jong. Zeventien nummers had hij vooraf op zijn playlist gezet, maar je weet nooit hoe lang een optreden van Raymond zal duren.
Hij opende met ”Solidari” en “Aan de meet” en dan was het tijd voor zijn persoonlijke trilogie van meisjes: “Maria, Maria”, “Blanke Lena” en “Zjoske schone meid”.

Raymond van het Groenewoud Zaffelaarse Belevenissen

Na een tiental nummers ging de grootmeester aan de piano zitten om de zangmicro even aan zijn zoon Leander af te staan. Om emotionele redenen kon hij de tekst van het liedje “De Befkapoen” niet zingen, knipoogde Raymond. Het publiek genoot uitbundig bij “Je veux de l’amour” en “Mijn vriend Jan”, ingetogen bij het wondermooie “Twee meisjes”.

Raymond van het Groenewoud Zaffelaarse Belevenissen

Toen de band na “Meisjes” een eerste keer van het podium ging rolde een onweerstaanbare “We want more” door de tent. Uiteraard ging Raymond nog even door!
Organisator Thierry Van Hecke kreeg zijn verzoeknummer “Goeiemorgen ouwe rotkop” en ook een fan met een bordje “Beweeg met dat lijf” kreeg zijn favoriete song.

Raymonds manager, Johan Kerckhof, mocht ook even op het podium om zijn zangkunst te demonstreren. Hij vierde gisteren zijn 65ste verjaardag met de Franse klassieker “Aline”.
Zaffelare genoot, anderhalf uur lang.

Raymond van het Groenewoud Zaffelare

En Raymond, vergezeld van zijn echtgenote Sigrid Spruyt, maakte nadien nog tijd voor de fans en om een glaasje te drinken. Ten slotte was het de verjaardag van de manager!

“Zaffelaarse belevenissen, we zijn benieuwd welke topper jullie volgend jaar uit jullie hoed toveren!”

Voor wie nog even wil nagenieten van Raymond en De Bevlekte Ontvangenis onderstaande fotoreeks.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete)
 

Scroll naar boven