Ronde van Gabon

Wielerseizoenen bestaan bijna niet meer. Er is nog even pauze voor een Kerstkalkoen en in januari beginnen ze er alweer aan met de stages, ploegvoorstellingen en de Ronde van Gabon.

Maandag startte deze ronde en Lotto Belisol neemt voor de eerste keer deel aan de Tropicale Amissa Bongo of de Ronde van Gabon. Met 6 komen ze aan de start.

Lampre, Europcar en Cofidis zijn andere ploegen die het de Afrikaanse renners lastig moeten maken.

Zeven etappes – tussen 109 en 190 kilometer – worden de renners onder de pedalen geschoven. Het land ligt op de evenaar en het zal er dus warm en vochtig zijn.

De enige renner van de Lotto-Belisolploeg die al deelnam aan deze ronde is Frederique Robert.

“Ik vind het leuk koersen in Gabon. Niet te beredeneerd zoals meestal bij de profs, maar vrij aanvallend. De natuur is er zeer mooi; je proeft echt de Afrikaanse cultuur in het binnenland. Toen we aankwamen deden we wat uit de hoogte over de Afrikaanse koerscultuur, maar ik moet zeggen dat er toch wel talent rondfietst. Samen met de warmte en vochtigheid zorgt dat ervoor dat de Europese ploegen geen vrijgeleide krijgen.

Toen waren de hotels waar we sliepen en het eten niet van een hoog niveau maar ik hoorde dat de accommodaties verbeterd zijn dankzij de Afrika Cup voetbal die daar vorig jaar plaatsvond.

Twee jaar terug eindigde ik tweede en derde in een massasprint en dit jaar hoop ik beter te doen, dus een rit te winnen. Daarnaast moeten we proberen om enkele renners mee te laten spelen voor het klassement.”

Dit was een voorbeschowuing van de Lotto-Belisolkopman die meteen de eerste rit won en zo de eerste overwinning van een wegwedstrijd 2013 op zijn naam schreef. Herinner me die historische beelden van een paar jaar geleden, vergelijkbaar met de Tour anno …

De rittenwedstrijd eindigt zondag.

Scroll naar boven