SK Lochristi, Dynamo Beervelde en ook SV Zaffelare verdienden een punt, maar….

Opnieuw een puntenloos weekend voor de drie ploegen uit Lochristi. Zowel SV Zaffelare als Dynamo Beervelde zagen een punt in de slotfase verloren gaan. SK Lochristi miste enkele goede kansen en verloor met het kleinste verschil.

Kort voor het eindsignaal had SV Zaffelare zicht op een punt in Maldegem, maar de thuisploeg trok in twee dolle minuten het laken naar zich toe. Het begon nochtans goed voor de jongens van Filip Cornelis. Gijs De Smet zette Zaffelare op een 0-1 voorsprong na 15’ en even later verdubbelde hij de score. Zaffelare domineerde maar net voor de rust prikte Maldegem tegen via Sander Willemarck. De thuisploeg zette na de rust door en nam de partij over. Via Bryan Missiaen en een owngoal van Florian Van Parys klom Maldegem op voorsprong, maar Milan De Schoenmaeker zette in de 81’ de bordjes opnieuw in evenwicht. Toen iedereen zich opmaakte voor een puntendeling sloeg de thuisploeg hard toe. Tom Persan en Lucas Vanhaeverbeke velden nog een zwaar 5-3 verdict voor Zaffelare.

SK Lochristi speelde een verdienstelijke partij op Sint-Laureins en had eigenlijk een punt moeten meenemen uit het Meetjesland, maar een doelpunt van Frederik Van Wynsberghe net voor de rust besliste over winst en verlies. Lochristi versierde nochtans enkele uitgespeelde kansen. Zowel Camilo Gonzales als Stefan Moens misten in de eerste helft. Na de rust kwamen Charles Ghyelinck en Halewijn Schoonjans dicht bij een treffer, maar ook bij hen lukte het niet. Sint-Laureins stuitte in de slotfase op een sterke Lochristi-doelman Davy Bracke die zijn ploeg tot het slotsignaal in de wedstrijd hield.

Dynamo Beervelde had lange tijd zicht op een eerste punt, maar ook voor hen duurde de wedstrijd enkele minuten te lang. In een eerste helft om snel te vergeten kon de thuisploeg net voor rusten een strafschop versieren nadat Niels De Vos door de bezoekende doelman foutief werd gestuit. Wannes Vispoel zette de elfmeter om. Evergem 2020, vorig seizoen oppermachtig in derde provinciale, moest na de rust vol aan de bak, maar Beervelde hield alles goed gesloten. Tiebe Van Wymeersch kon de bezoekers dan toch langszij zetten op goed 20’ voor het einde van de partij. In de slotminuten zag de thuisploeg het punt alsnog verloren gaan. De onvermijdelijke Jesse Brouwers zette Evergem in de 89’ op 1-2 en Seppe Van Overbeke deed er in blessuretijd nog een derde treffer bovenop.

(Foto's © Peter Esprit en Bennie Vanderpiete)