Punten voor SK Lochristi en SV Zaffelare, lot Dynamo Beervelde quasi bezegeld

De competitie nadert stilaan het slot en voor de ploegen uit Lochristi breken belangrijke momenten aan. SV Zaffelare voetbalde zich tegen SK De Jeugd Lovendegem uit de problemen, SK Lochristi pakte een puntje tegen Sint-Joris Sleidinge en lijkt ook goed op weg naar een veilige plaats. Dynamo Beervelde is na de nederlaag van vandaag tegen Sint-Laureins nagenoeg zeker van degradatie.

SV Zaffelare – KSK De Jeugd Lovendegem: 1-0

SV Zaffelare  kon vandaag eindelijk nog eens een wedstrijd winnend afsluiten en dat was toch al even geleden. SK De Jeugd Lovendegem had ook niets meer te winnen of te verliezen, waardoor het een open wedstrijd werd, maar echt warm kregen de supporters het niet van het spelpeil. Het was wachten tot de slotfase voor een doelpunt en niet toevallig was het Gijs De Smet die voor de winnende treffer zorgde en SV Zaffelare meteen zekerheid bezorgde voor een verleng bedrijf in tweede provinciale.

SK Lochristi – St. Joris Sleidinge: 1-1

SK Lochristi pakte een belangrijk punt tegen de nummer 4 in het klassement. Lochristi kwam op voorsprong toen Stefan Moens ploegmaat Niels Vandendrinck in straatje stuurde. Hij omspeelde doelman Amaury Soinne en de 1-0 was een feit. Sint-Joris Sleidinge kon uit het windvoordeel enkel een ganse reeks hoekschoppen puren. Uiteindelijk kwamen de bezoekers kort voor de rust toch langszij toen een voorzet van Miel Grawet over doelman Otto Mariën in doel waaide. De tweede helft toonde twee ploegen vol goede wil, maar er vielen nauwelijks kansen. In de slotfase kwam Lochristi nog dicht bij een treffer via Bauke Famaey en Stefan Moens, maar de logische 1-1 bleef op het bord.

Dynamo Beervelde – FCG Sint-Laureins: 2-3

Voor doelpunten moest men op Dynamo Beervelde zijn. De hekkensluiter kreeg leider Sint-Laureins op bezoek, maar wie een afstraffing verwachtte kwam bedrogen uit. Quinten De Muer zette de bezoekers wel net voorbij het half uur op voorsprong, maar toen Jordy Cuyt net voor de rust in eigen doel trapte was de partij te herdoen. Op het uur bracht Alagie Jarju de thuisploeg op voorsprong en een stunt leek in de maak. In de slotfase liep het toch nog mis. Mauro De Kezel en Jens Van Loo zetten een scheve situatie in nauwelijks vijf minuten recht voor de leider. De nieuwe nederlaag maakt het voor Beervelde nagenoeg onmogelijk om nog aan de degradatie te ontsnappen.