SK Lochristi gered, Beervelde degradeert, Zaffelare wint

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie ligt alles in de plooi voor de ploegen uit Lochristi. Beervelde degradeert, Lochristi speelt ook volgend seizoen in tweede provinciale en Zaffelare kon nog eens winnen.

SK Lochristi – FC Assenede: 2-1
SK Lochristi kende een succesvol weekend. Zaterdag kroonden de beloften zich tot kampioen, zondag kon het eerste elftal zich zekerheid verschaffen over het behoud in tweede provinciale. Dat laatste verliep niet zonder slag of stoot, want de bezoekers waren niet naar Lochristi afgezakt met het idee dat ze de thuisploeg geschenken zouden uitdelen. De eerste helft bleef dan ook zeer gesloten. Lochristi kon een paar keer dreigen, maar doelpunten leverden deze halve kansjes niet op. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch te noemen. De partij brak open onmiddellijk na de rust. Midas Hebbrecht bracht FC Assenede op voorsprong. De bezoekers waren nog niet uitgevierd of de bordjes stonden opnieuw in evenwicht. Arnor Lagast was deze keer de afwerker van dienst. De spetterende openingsfase van de tweede helft kreeg echter geen vervolg en de wedstrijd ging opnieuw op slot. Toen iedereen zich verzoende met de puntendeling viel dan toch nog een doelpunt uit de lucht. Doelman Giovanni Bonne loste een vrije trap van Stefan Moens en de goed gevolgde Maxim Doubels mocht de winningsgoal aantekenen (95’).

Beloften kampioen!
Ook de beloften van SK Lochristi verdienen hier zeker een vermelding. Zij hebben er een schitterend seizoen opzitten. Van de 21 wedstrijden werden er 19 winnend afgesloten. Zaterdagnamiddag verzekerden zich de beloften van de titel door winst in de sleutelwedstrijd tegen Waasmunster, de tweede in de stand.

Dynamo Beervelde – FC Poesele: 0-0
Beervelde kon eindelijk nog eens een puntje bijtellen in het klassement, maar dit was onvoldoende om nog kans te maken op het behoud. De wedstrijd tegen Poesele had weinig om het lijf en was een echte eindeseizoenswedstrijd, waaraan de supporters zich niet meteen konden opwarmen. Kansen vielen er nauwelijks te noteren, zodat de 0-0 een zeer logische uitslag was.

SV Zaffelare – VSV Gent: 3-1
SV Zaffelare mag op het einde van dit seizoen scherprechter spelen met het oog op de degradatie. Zondagmiddag kwam VSV Gent over de vloer en de Gentenaars konden de punten goed gebruiken om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zaffelare nam onmiddellijk controle over de partij en na goed 10’ zorgde Cerdric M’buyu voor de verdiende voorsprong. De bezoekers kwamen nauwelijks in het stuk voor en Florian Van Parys kon nog voor de rust de score verdubbelen. VSV kwam iets gedrevener uit de kleedkamer en kon al snel de aansluitingstreffer aantekenen via Timothy Allemeersch. Meteen was er weer spanning in de wedstrijd en die bleef er tot de slotfase. Robbe De Ridder nam in de 80’ echter alle twijfel weg en kon Zaffelare de derde zege van 2024 bezorgen.