SK Lochristi op een zege van tweede provinciale, al kan deze overwinning al voldoende zijn….

SK Lochristi ziet zijn kansen om volgend seizoen een reeks hoger te spelen stijgen. In de wedstrijd tegen Moortsele werd met een nipte 2-1 gewonnen. Mogelijks is deze overwinning voldoende voor promotie, maar onduidelijkheid bij de voetbalbond zorgt ervoor dat er pas komende zondag zekerheid is.

De partij tegen Moortsele leek op het eerste zicht een makkelijke opdracht. De bezoekers eindigden slechts elfde in het klassement van hun reeks en hadden de eerste enigszins verrassend een periodetitel  gewonnen. Toch waren de jongens van Dwight Waeytens gewaarschuwd, want Moortsele had vorige week een van de sterkste ploegen VK Ninove B uitgeschakeld.

Lochristi startte sterk en kreeg via Louis Lemaitre een eerste kans, maar de Lochristi-middenvelder kreeg de bal niet onder controle. De bezoekers kwamen dreigen via Michiel Dhondt. Zijn vrije trap ging een metertje over. De wedstrijd ging goed op en neer. Charles Ghyselinck kopte over de  uitkomende doelman naast en Tim Eggermont zag zijn kopbal nipt aan de verkeerde kant van de paal belandden. Quinten Aelterman trapte aan de overkant recht op doelman Davy Bracke. Een knappe aanval in de 24’ leverde wel een doelpunt  op. Matthias De Clercq kon Stefan Moens bereiken en diens aflegger werd door Charles  Ghyselinck tegen de netten gewerkt. De bezoekers reageerden na deze treffer. Joran Van Rossum kopte over en doelman Bracke kon een schot van Wout De Wandel onschadelijk maken. Quinten Aelterman dwong Bracke nog eens tot een redding en Michiel Dhondt zag zijn poging de deklat scheren.

In de tweede helft nam Lochristi de partij in handen. Stefan Moens besloot op een sterke doelman Joshua Adamu. Een betere periode van de bezoekers leverde enkel wat steriele druk op, maar de kansen waren voor Lochristi. Matthias De Clercq zag zijn poging door de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt. Toen Camilo Gonzalez ploegmaat Matthias De Clercq in het straatje stuurde, was de Lochristi-winger deze keer wel bij de pinken. Ruben De Clercq kopte even later een unieke kans op de 3-0 over. Bart Vanderstraeten, die eerder tegen de eigen dwarsligger kopte, mikte een kans voor de bezoekers net naast. Cedric Dhondt kon in de 92’ voor de aansluitingstreffer zorgen, maar de bezoekers hadden geen tijd meer om de zaak recht te zetten.

Komende zondag moet Lochristi naar Rangers Opdorp. Bij winst is SK zeker van de promotie, al is het zeer goed mogelijk dat deze wedstrijd totaal geen rol meer speelt. Door de dubbele degradatie van Mariakerke is er zekerheid omtrent een bijkomende stijger en nu kondigde ook Eendracht Zele aan niet verder in eerste provinciale te spelen, wat meteen de laatste wedstrijd overbodig zou maken. Vandaag kon binnen Voetbal Vlaanderen hierover geen duidelijkheid verschaft worden.

Scroll naar boven