SK Lochristi pakt belangrijke zege in degradatiestrijd

SK Lochristi pakte een belangrijke zege met het oog op de degradatiestrijd. SV Zaffelare en Dynamo Beervelde keken opnieuw tegen een nederlaag aan.

Evergem 2020 – SV Zaffelare: 1-0
SV Zaffelare kreeg met Evergem 2020 de moeilijkste tegenstrever dit weekend. De jongens van Filip Cornelis moesten zaterdagavond al aan de bak en mogen terugkijken op een verdienstelijke partij, maar punten leverde dit niet op. De thuisploeg kreeg de betere kansen en Jesse Brouwers kon na een half uur de netten doen trillen. SV Zaffelare probeerde wel, maar verder dan enkele halve kansen kwam men niet. SV Zaffelare verloor nu de vijfde keer op rij en pakt best nog enkele punten wil men in het slot van de competitie niet in degradatiegevaar te komen.

KSK De Jeugd Lovendegem – Dynamo Beervelde: 3-0
Voor Dynamo Beervelde lijkt het niet meer mogelijk om de degradatie te ontlopen. Op het terrein van KSK De Jeugd Lovendegem keek Dynamo na 6’ tegen een 2-0 achterstand aan. Lauden Decorte kopte een voorzet van Arthur De Pauw tegen de netten en datzelfde duo lag ook aan de basis van de tweede treffer, al deed Decorte het deze keer met de voet. Beervelde kon een eerste keer dreigen op het half uur via een vrije trap van Loupkin Van Affelterre die net over ging. Dynamo begon het best aan de tweede helft, maar toen Maxim Thienpondt tegen een rode kaart aankeek net voor het uur was de partij gespeeld. Seppe Ranschaert zorgde nadien voor de 3-0, waarna de wedstrijd doodbloedde.

KFC Sint-Kruis-Winkel – SK Lochristi: 1-4
SK Lochristi deed wel een goede zaak in de zespuntenwedstrijd tegen Sint-Kruis-Winkel. De bezoekers waren baas in de eerste helft en toen Keanu Billiet werd uitgesloten voor een fout op de doorgebroken Niels Vandedrinck ging het nog makkelijker. Louis Lemaitre profiteerde van een aarzeling in de thuisdefensie om Lochristi op voorsprong te trappen en Stefan Moens kreeg even later de 0-2 op een schotel aangeboden door Niels Bracke. Toen de thuisdoelman zich verkeek op een lange bal van Florian D’Hondt was Moens opnieuw afwerker van dienst. Na de rust ging Lochristi iets te slap acteren en  Dylan Verstraeten zorgde voor de 1-3. Lochristi herstelde het evenwicht en miste nadien diverse kansen. Uiteindelijk kon Stefan Moens voor de geruststellende 1-4 zorgen. Sint-Kruis-Winkel kon nog een keer tegenscoren, maar had onvoldoende kracht om het Lochristi nog moeilijk te maken.