SoX met Cultuursmakers

Zaterdagavond was Jeugdhuis Lodejo ook de plek waar Cultuursmakers – een levendige honderdjarige – de aftrap gaf voor een nieuw seizoen. SoX was de muzikale smaakmaker.

Lodejo zette gisteren de deuren open voor de programmavoorsdtelling van Cultuursmakers en voor een optreden van SoX. Cultuur smaakt inderdaad beter samen en dat mochten we proeven.

Cultuursmakers

Voorzitter Paul Denis stelde de het programma voor in de achteruitkijkspiegel van 100 jaar zijn, maar vooral ook met de blik wat richting 2022 allemaal weer mogelijk wordt. Veel van hun activiteiten zijn nu al volzet. Soms probeert men er een verlengstuk aan te breien met bv. een extra gids.

bestuur cultuursmakers Lochristi

Bernadette, Bert, Caroline, Herman, Kristine, Monique, Paul en Sigrid zijn de drijvende krachten. Op het programma staat een cartoon- en kunstexpo, een feestweekend in september en natuurlijk ook uitstappen en (muzikale) lezingen.

bestuur cultuursmakers Lochristi

“Mensen en cultuur dichter bij elkaar brengen. Daar gaan we voor. En liefst samen met jou!” is hun motto.

Meer info via www.cultuursmakers.be/lochristihttps://www.cultuursmakers.be/homehttps://vtb100.be/ waar je ook een historisch overzicht krijgt van wat toerisme was en nu is geworden.

SoX Lochristi 2022 Lodejo

SoX

Of “soundscapes en crossover” – brengt folky en jazzy melodieën in een unieke combinatie van klassieke instrumenten, elektronische beats en soundscapes -, lezen we op hun facebookpagina.

Vanessa, Inge, Tim en Maarten – https://www.facebook.com/SoXfolk  – brachten muziek met een heel divers palet aan instrumenten. Het was genieten van dwarsfluit, piccolo, Vlaamse doedelzak, elektrische, akoestische en basgitaar, hoorn, viool, sopraan en altsaxofoon en live electronics.

SoX Lochristi 2022 Lodejo  Inge Smedts Tim Coulembier

Ze zijn met vier en vullen dit nog aan met ludieke bindteksten en voice.

‘Wals voor Marie Claude’ mocht uiteraard niet ontbreken en zo sloten we deze muzikale topper af. Iedereen mocht een mooie attentie meenemen om in de aanloop naar Valentijn te genieten.

100 jaar cultuur samen beleven Lochristi Lodejo

Scroll naar boven