Spaghettiavond levert 1.600 euro op voor vzw Boven de Wolken.

Sinds enkele jaren onderneemt Freddy De Wilde jaarlijks een gesponsorde wandeltocht. De opbrengst wordt telkens aan een goed doel geschonken dat met kinderen te maken heeft. In 2022 werd, voor het eerst, ook nog een spaghettiavond georganiseerd. Die leverde ook nog eens 1.600 euro op.

Vorige zomer stapte Freddy De Wilde opnieuw de Dodentocht mee. Hij liet zich sponsoren door zo’n 50 personen ten voordele van “vzw Boven de wolken”. Deze vzw fotografeert overleden baby’s en zorgt er op die manier voor dat ouders een tastbare herinnering kunnen blijven koesteren aan hun sterrenkindje. Hiermee maken ze echt het verschil voor hen. De Dodentocht van Freddy leverde uiteindelijk 2212,11 euro op. Een symbolisch bedrag want plaats de cijfers in omgekeerde volgorde en je krijgt op 11 december 2022, wereldlichtjesdag.

Freddy wilde graag nog een tweede luik breien aan zijn sponsortocht. Hij sloeg de handen in elkaar samen met Tijl en Karen Vermassen die zelf helaas ook geconfronteerd werden met het verlies van hun baby. Met de hulp van vrienden en sympathisanten organiseerden ze op 9 december 2022 een spaghettifestijn.  Zo’n 80 personen schoven die avond aan in zaaltje Sfeervelde voor een heerlijke spaghetti en daarnaast werden er ook nog zo’n 90 porties pasta afgehaald. Magda, de echtgenote van Freddy, maakte voor de zoetekauwen rijstpudding en Karen verzorgde de chocolademousse. De spaghettiavond leverde nog eens 1.600 euro ten voordele van de vzw Boven de wolken, liet Freddy nu weten aan Lochristinaar.com. Een warm gebaar!

(Foto's © Sofie De Coninck en Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven