Sportief Lochristi in de kijker

Vandaag werden de supersportievelingen van jong tot al wat meer gevorderd in de sporthal van Zaffelare in de bloemetjes gezet. ‘Feestje van de Sport’ dat heel veel titels opleverde in heel diverse disciplines. Van G-sport tot jumping, kunst wielrijden en schaken via Europees ook naar wereldkampioen.

sportlaureaten 2023 Lochristi

Het startte bij de ploegkampioenen waarbij dansschool D.I.O.P.  veel titels verzamelde. De dansschool is een jonge, dynamische dansschool https://www.dansschooldiop.be/home/. Ze geven les aan klein en groot, van kleuters t.e.m. volwassenen in Lokeren, Lochristi, Zele, Waasmunster en Moerbeke.

DIOP Kampioenenviering Lochristi

Ze behaalden in verschillende leeftijdscategorieën prachttitels op zeer hoog niveau: JustJuniors (Dans) met Belgisch kampioen Groep dans U15 modern – Europees kampioen Groep dans U15 modern – Belgisch kampioen Groep dans U18 modern – Europees kampioen Groep dans U18 modern – 2de op het Belgisch kampioenschap Groep dans U15 open – Europees kampioen Groep dans U15 open en Belgisch kampioen Groep dans U15 modern – Europees kampioen Groep dans U15 modern.

Gorleer Lore werd Belgisch Kampioen solo dans modern en heel mooi 2de op het EK.

Noor Casteleyn & Febe T’Jampens 3de op EK duo dans modern

karate Lochristi Wachtebeke sportlaureaten 2023

Karate

Vlaams en Belgisch Kampioen was weggelegd voor Vlaminck Michiel.

Geens Magali (Karate) Provinciaal kampioen – Vlaams en Belgisch kampioen kata senioren dames – Vandewege Wolf (Karate) Provinciaal kampioen en Belgisch kampioen en ook Vandewege Runa werd Provinciaal en Belgisch kampioen. Bij hen bleef het in de familie.

Hilde Dossogne Lochristi

Arletiek

Dosogne Hilde werd Belgisch Kampioen 100 kilometer met een tijd van 8 uur 54’ 51”, behaalde een 4de plaats op Ultrabalaton in Hongarije, nam deel aan de Dodentocht in Bornem en kwam in de kopgroep over de streep. Ze liep de Spart Athlon uit (246 km) in 33 uur 40‘15” en was daarmee een uurtje sneller dan in 2022. Ze gaat de uitdaging aan om in 2024 elke dag een marathon te lopen en dat zijn er liefst 366.

Dit zijn slechts enkele van de vele supersporters, al bleven er ook enkele weg.

prijzen sportlaureaten 2023 Lochristi

Scroll naar boven