Sportieve topprestaties van lokale atleten

Chris D’hooge uit Zaffelare werd Belgisch kampioen ultraloop, Ruben Scheire bij de elite Mountainbike en Alicia Franck uit Lochristi behaalde zilver op dat BK Mountainbike XCO.

Chris D’hooge

In de ultraloop op het BK in Aalter vorige zaterdag liep Chris D’hooge uit Zaffelare liefst 218 km en 209 m in 24 uur. Het etmaal rondjes lopen startte zaterdagnamiddag 16 juli 2016 om 17 uur. Jan Spitael uit Aalst werd tweede met 18 km minder onder de zolen.

De Nederlandse Wilma Dierckx was eerste bij de dames en legde in een etmaal bijna 198 km af.

Vorig jaar liep Chris in 6 uur 72,287 km en werd hij in Aalter derde op het BK 6 uurloop.

Sportieve topprestaties van lokale atleten

Op de foto ziet u hem in actie op de 4-urenloop 2015 van 11.11.11 in Lochristi.

Alicia Franck

Alicia Franck zilver Belgisch kampioenschap MTB 2016

Zij werd op zondag 17 juli tweede op het BK MTB XCO in Ottignies. Voor de derde keer al ging het kampioenschap door in het Bois des Rêves. Het parcours heeft veel hoogtemeters (250 elke ronde van 4.3 km)

“ Tijdens de start legde Githa Michiels direct de pees er op, Petra Mermans volgde en juniore Emeline Detilleux. Ik volgde in 4e positie en probeerde vooral mezelf niet op te blazen in de start. Er kwamen toch andere dames wringen en ik plaatste op het einde van de klim nog een versnelling om na Githa als 2e het bos te kunnen in gaan.

Githa was op dat moment al vooruit en ik kon niet dichter komen. Mijn voorsprong op de derde dame (Alice Pirard) groeide wel. Ik deelde de wedstrijd zo goed mogelijk in en probeerde foutloos te rijden in de afdalingen en technische zones. Dit lukte en zo kon ik mijn tweede plaats vasthouden tot aan de finish.

Ik had nooit echt uitzicht op de overwinning, maar doe met mijn tweede plaats wel beter dan de bronzen medaille van vorig jaar. Ik ben tevreden en wens Githa Michiels veel succes met de Olympische Spelen in Rio.” aldus Alicia.

Githa Michiels werd Belgisch kampioene.

Ruben Scheire

Hij is geselecteerd voor Rio in het mountainbiken en de eliterenner uit Beervelde werd Belgisch Kampioen op zondag 17 jiuli 2016 in Ottignies.

“Ik wist dat het fysiek een zwaar rondje was. De wedstrijd zou ook in de klimmen beslecht worden. Met mijn trainer Geoffry Maes had ik afgesproken om het in het begin rustig aan te doen en anderen de wedstrijd te laten maken. Ik voelde me zeker niet super en verloor bergaf altijd wat terrein, wat ik op de tussenstukken opnieuw goedmaakte.

Pas in de tweede wedstrijdhelft ben ik vol beginnen doorrijden. Toen ik drie ronden voor het einde demarreerde had ik direct een kloof van een twintigtal seconden. Vanaf dan wist ik dat het zou goed komen, want het vinnige van voordien zat er bij de andere twee niet meer op. Deze titel geeft niet alleen mezelf, maar ook mijn hele entourage veel voldoening. Op naar Rio nu “. (Bron: www.mountainbike.be – Kenneth Droeshout)

Zo hebben we in de verschillende gemeenten topsporters die de wereld veroveren!

 

Scroll naar boven