Sven Ornelis en Wok Dynasty kiezen wijn

Wok Dynasty streek nog niet zo lang geleden neer in Lochristi. Vandaag werd de samenwerking op wijnvlak met Sven Ornelis voorgesteld. Het werd een riesling uit Duitsland. Deze druif wordt ook de koningin der druiven genoemd.

Sven vertelde dat hij hen leerde kennen in Leuven, toen hij er nog studeerde en soms ging tafelen in Ming Dynasty. Later kwam dan Wok Dynasty (https://www.wokdynasty.be/lochristi). Zijn passie voor wijn vind je al een tijdje in zijn zoektocht naar goede, betaalbare en lekkere wijnen, die verkocht worden via zijn wijnwebshop. Zo zijn het er nu al 12, waaronder een chardonnay, die lokaal tot stand kwam in samenwerking met Wijndomein Nobel. Zie https://www.wijnornelis.be/

Sven Ornelis Wok Dynasty © Bennie Vanderpiete

Deze riesling 2021 komt uit de regio Nahe in Duitsland. Het is een vrij klein wijngebied op zo’n 200 km van de Belgische en Franse grens. Op ongeveer 4.000 hectare wordt aan wijnbouw gedaan waarbij meer dan 25% riesling is. Deze wijn met schroefdop en 10.5% alcohol zal uitsluitend verkocht worden in de 7 Wok Dynasty restaurants en kost 25.50 euro of 6 euro per glas.

De wijnselectie kwam er in samenwerking met Steven Goossens van e-Luscious, die een WSET 4 opleiding volgde en daardoor vineus bijzonder goed geplaatst is.

Sven Ornelis Wok Dynasty © Bennie Vanderpiete

De wijn is vrij vol in de aanzet met een zekere rondeur ook en een zoet toetsje van peer en perzik. Verderop komt het citrusfruit (limoen en citroen) op de proppen. Levendig fris en een puntje moelleux vloeien hier mooi samen, wat in combinatie met de oosterse keuken ideaal is. Deze wijn werd gisteren geserveerd met een soepje van tofu en heldere bouillon, gevolgd door gelakte eend.

Over de opening van het restaurant verscheen op Lochristinaar volgende bijdrage https://www.lochristinaar.com/nieuws/wok-dynasty-opent-de-deuren en over de samenwerking met Nobel brachten we https://www.lochristinaar.com/nieuws/wijnselectie-van-sven-ornelis

Fotoreeks
Lochristinaar.com mocht mee proeven, maar zorgde uiteraard ook voor enkele mooie beelden. Veel kijkplezier (klikken op onderstaande foto om de reeks te openen).

 

Scroll naar boven