Tentoonstelling The Latem Gallery

The Latem Gallery organiseert van 21 mei tot 28 juni 2020 een tentoonstelling in Lochristi met de nieuwste werken van Patrick Villas. In de Hoekskensstraat 126 kun je genieten van bronzen beelden en schilderijen. We zullen Hans Kitslaar evenwel moeten missen. Hij overleed afgelopen vrijdag 15 mei maar alles gaat – volgens zijn wens – gewoon door.

tuin tentoonstelling Hans Kitslaar

Ze opteerden voor de locatie in Lochristi en niet voor de galerij in Latem omdat ze hier over een grote tuin beschikken, zodat ze de bezoekers zonder probleem kunnen vragen om de officiële regels i.v.m. Covid-19 te respecteren.

Patrick Villas zal aanwezig zijn op donderdag 21 mei en op zaterdag/zondag 27/28 juni 2020 en Anne-Marie Van Pachterbeke verwelkomt alle kunstliefhebbers in de prachtige tuin.

De expositie is vrij te bezoeken vanaf morgen 21 mei tot 28 juni 2020 op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur en op zon- en feestdagen van 11 tot 18 uur. Zie https://www.thelatemgallery.eu

Hans Kitslaar Anne Marie Van Pachterbeke Lochristi

Hans Kitslaar werd geboren in Roermond maar kwam vrij jong nog naar Gent afgezakt. Later verhuisden ze naar Lochristi waar hij ook jarenlang werkte.  Bloemen waren veelal het centrale thema, al schilderde hij ook portretten en dieren. Zo’n 15 jaar lang werd er jaarlijks een tentoonstelling georganiseerd in Lochristi maar in 2014 opende The Latem Gallery de deuren. Heel veel kunstenaars exposeerden er, ook lokale zoals Zuz en Christine Ostyn. 

Een werk van Hans vind je ook in het gemeentehuis. In 2017 had hij nog een expositie in Jerez de la Frontera. Zelf leerde ik zijn werk kennen via Lo-Magezien toen Jan Vanderstichelen erover schreef.

Scroll naar boven