Throwback Thursday: City trippen in Amsterdam

De zomervakantie komt nu wel echt dichtbij. We hebben slechts deze maand nog af te werken en dan is het zover. Natuurlijk is niet iedereens vakantie zo vanzelfsprekend. Misschien heb je weinig verlof en kan je er slechts enkele dagen op uit. Dat is ideaal én voldoende voor een trip naar Amsterdam! Eén van de mooiste en leukste steden die ik al bezocht. Het is zelfs een beetje thuiskomen voor mij.

Vandaag blik ik even terug op mijn eerder bezoek aan deze prachtige stad. Het geef me meteen zin om Amsterdam nog eens te bezoeken!

Een leuke city trip hoef je niet ver te zoeken. Wij trokken onlangs richting Nederland en bezochten de levendige hoofdstad Amsterdam. Van de walletjes tot het spiegelkwartier, we zagen het allemaal.

Stel dat iemand me vroeg om Amsterdam te omschrijven in drie woorden dan zou ik antwoorden: knus, internationaal en hip.

Knus omdat sommige buurten (vooral aan de grachten) een heel gezellige en intieme indruk nalaten. Hier en daar vind je langs het water gezellige terrasjes, met soms maar drie tafeltjes. Onder een boom met een koffie en een goed boek of naar de voorbijrijdende fietsers en de voorbijvarende bootjes kijken.

Internationaal omdat je heel veel talen hoort spreken rondom je. En dat zijn niet altijd toeristen. Ook de uitstraling van sommige winkels zoals boeken- en tijdschriftenwinkels ogen heel internationaal.

Hip omdat de mensen er alles doen met een coole (bak)fiets en er ook nog eens heel modieus uitzien. Mannen met een leuk hoedje, vrouwen met mooie jurken en kinderen met hippe brilletjes op hun neus.

Wat moet je nu zeker gezien hebben als je in Amsterdam bent? De 9 straatjes en het 10de straatje is een gezellige buurt waar je terecht kan voor een lekkere lunch en waar je ook kan snuisteren in de verschillende persoonlijke winkeltjes. Een juwelenwinkeltje waar je in het midden van de winkel aan een grote houten tafel je eigen sieraden kan maken. Of een winkel die enkel analoge fototoestellen verkoopt. Of een vintage-tweedehandswinkel waar je echte koopjes op de kop kan tikken.

De Kalverstraat is één van de bekendste winkelstraten van Amsterdam, maar die mijd je beter. Je hebt niet het gevoel in Amsterdam te zijn. Je kan je evengoed in de Nieuwstraat in Brussel of op de Meir in Antwerpen wanen, en dat willen we niet als we in Amsterdam zijn!

In het spiegelkwartier vind je verschillende kunsthandels en antiquairs. Gezellig om rond te wandelen en je ziet er heel wat moois!

Een boottochtje langs de grachten is ook een aanrader. Je mond valt gegarandeerd open bij het aanschouwen van al de prachtige herenhuizen!

Je kan ook langs de walletjes wandelen. Je komt er gezinnen en pendelaars tegen, maar ook wietrokende Amsterdammers en je ziet hier en daar natuurlijk wat functioneel naakt.

We bezochten ook Het Anne Frank Huis in de Prinsengracht. Je kan het achterhuis bezoeken en in de verschillende ruimtes van het huis rondlopen. Je kan zelfs tot in Annes kamer. Dit bezoek liet een diepe indruk op ons na. Er hangt een bepaalde sfeer en je wordt stil bij het zien van de vele foto’s aan de muur in Annes kamertje en van de groeistreepjes van Anne en Margot op de muur in de woonkamer. Er stond wel een lange wachtrij om binnen te gaan (wij waren er nochtans op een weekdag in september). Maar dat heb je er ongetwijfeld voor over.

Amsterdam is absoluut een bezoek waard!  Je kan er heen met de trein (1,5 uur reistijd vanuit Antwerpen) of met de wagen tot aan één van de P+R’s. Van daaruit neem je dan de tram naar het centrum.

http://www.lochristinaar.com/blog/city-trippen-amsterdam

 

Scroll naar boven