Trajectcontrole Beerveldse Baan

Vorig jaar in oktober informeerde AWV de gemeentebesturen over de handhavingssystemen op gewestwegen. ‘Gevaarlijke wegvakken waar snelheid een probleem is’ krijgen prioriteit. Uiteindelijk werden in Oost-Vlaanderen in minstens 10 politiezones locaties geselecteerd en de N449 in Beervelde van kilometerpaal 11.00 tot 13.00 is er eentje van.

Politiechef Koen Van Poucke

“Hiervoor heeft AWV destijds een analyse gedaan van de ongeval gegevens. Op basis hiervan werd het wegennet door hen ingedeeld in wegvakken. Voor deze wegvakken werd een berekening gemaakt waarbij de 531-score werd toegepast. Dit systeem geeft een aantal punten voor ongevallen met dodelijke afloop, zwaargewonden of lichtgewonden. Aan de hand van ‘floating car data’ werd vervolgens nagegaan in hoeverre snelheid effectief een probleem was.”

Er werd werk gemaakt van het onderzoeken van eventuele andere snelheid remmende inrichtingen op hetzelfde traject, de aanwezigheid van alternatieve sluiproutes, enz.

In dit concreet geval zal AWV de bestaande ANPR-site overnemen van de politiezone (ingang bedrijventerrein) teneinde deze te integreren in een nieuwe trajectcontrole. De flitspaal vlakbij het kruispunt met de Pauwstraat is al een hele verdwenen na vandalisme en ongevallen en niet meer herplaatst.

Een concrete datum van in dienststelling is nog niet bekend. Dat hangt af van het ijkingsdossier dat nog moet worden afgeleverd aan de politiezone. Dat kan even wel snel gaan.

Ook langs N70 tussen Zeveneken en Lokeren is een trajectcontrole in voorbereiding. Waar trajectcontroles in opbouw zijn en waar er al zijn vindt u via https://www.wegenenverkeer.be/controles/snelheidscontroles/trajectcontroles

Scroll naar boven