Tuindagen Beervelde lente 2022

Op 6 – 7 en 8 mei 2022 is het weer zover. Het Park van Beervelde gooit de poorten open voor de Lentetuindagen. Lees en geniet er gratis van.

“De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn met haar 240 deelnemers en meer dan 20.000 bezoekers – op Europees niveau – een begrip geworden voor liefhebbers van tuinbeurzen. Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het domein een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.”

“De 3 Musketiers” is het thema voor deze editie. Dit zal hen de gelegenheid geven om de geboortestreek van veel musketiers, Gascogne te ontdekken en te achterhalen waarom d’Artagnan (de bekendste musketier) de aartsvijand van de mooie Milady geworden is.

Gascogne is natuurlijk ook een interessante wijnstreek met hun (AOP) Armagnac. Sedert 2009 zijn de stille wijnen ook erkend als IGP Côtes de Gascogne en intussen zijn ze goed voor 2/3 van de productie. De prachtig verouderende distillaten, zoals ook cognac, hebben culinair vineus wat afgedaan, nu onder meer verkeersveiligheid primordiaal is. Voor de wijnen koesteren ze veelal minder bekende druivenrassen zoals courbu blanc, petit courbu, gros en petit manseng, loin de l’œil of len de l’el, mauzac, ondenc, arrufiac, baroque en nog andere.

Graaf Renaud

“Kort na de editie van oktober 2021 heeft een exposant, die streekproducten uit Gascogne verkoopt mij gevraagd wat het thema van mei 2022 zou zijn. Op dat moment had ik mijn ogen nog vol van het mooi spektakel dat de kikkerprins en mijn prinses (Valérie) aan de bezoekers geboden hadden. Dat heeft mij op het idee gebracht die twee een ander beroemd koppel te laten spelen. En zo heb ik aan d'Artagnan en de koningin van Frankrijk gedacht.”

Sfeerbeelden vorige editie © Annick Gentier

Caroline

“De tekening (werk van David Audenaert) verwijst naar een minder bekende episode uit de roman “De Drie Musketiers” van Alexandre Dumas. De jonge Charles D'Artagnan, nog geen lid van de Koninklijke Garde, probeert de mooie Milady de Winter te verleiden, die niets voelt voor deze zwerver. Door zich voor te doen als iemand anders slaagt hij erin en ontdekt daarbij het litteken op de linkerschouder van zijn slachtoffer. Dit litteken wijst erop dat de jonge dame (ten onrechte!) gebrandmerkt werd met de fleur-de-lys, een teken van schande in Frankrijk in die tijd. De onbeschofte d'Artagnan zal niets beters vinden dan op te scheppen over zijn prestatie bij zijn drie musketiervrienden en het geheim te onthullen van de ongelukkige Milady aan wie nooit recht zal worden gedaan.

Wedstrijdvraag

We schenken 20 duo tickets weg als u het juiste antwoord geeft op de vraag: Wat is de voornaam van D’Artagnan? Stuur uw antwoord uiterlijk 24 april 2022 naar info@lochristinaar.com – De mailadressen van de winnaars worden doorgegeven aan de organisatoren, zodat ze u ze kan ontvangen en worden verder niet meer gebruikt.

Praktisch

Vrijdag 6 mei, zaterdag 7 mei en zondag 8 mei telkens van 10 tot 18 uur. Inkom via het Schuttersplein – Beerveldse Baan 34. Tickets enkel online tot en met 8 mei 2022.

€ 12 – Dagticket – € 10 – Per persoon voor groepen van min. 25 personen (bestuurder en begeleider gratis) – € 19 – Weekendticket (onbeperkte toegang gedurende de 3 dagen) – Combiticket € 12 + prijs van de activiteit/workshop. Kinderen t.e.m. 14 jaar gratis

Wens je ook de Floraliën (29 april tot 8 mei 2022) te bezoeken? Klik dan op duo ticket “Floraliën 2022 + Tuindagen” met een ‘Beerveldse’ en zo verkrijg je 15 euro korting.

Meer info? https://www.parkvanbeervelde.be/nl en over de Floraliën schreven we https://www.lochristinaar.com/nieuws/floralien-gent-anno-2022  

Update 25/4/2022 – de wedstrijd is afgesloten. De winnaars werden verwittigd en de organisatoren zullen hen de gratis tickets bezorgen. De belangstelling was heel groot en jammer dat we dan ook heel velen moesten teleurstellen. 

Scroll naar boven