Turnclub Athena viert in de topsporthal

Zaterdag 27 mei vierde TC Athena haar 50-jarig jubileum met een Gymgala in de Topsporthal te Gent. Het spectakel duurde zo’n 3 uur met niet minder dan 25 acts, uitgevoerd door 300 turnsters. 

Naast de eigen gymnasten zag het publiek ook enkele externe kanjers, zoals TNT-Crew (bekend van Belgium’s Got Talent) en Kaat Dumarey (Europese topper) aan het werk.

Voorzitter Kris Laureys:

 “2017 is ongetwijfeld een feestjaar voor onze club en het Gymgala op 27 mei is daarvan de kers op de taart. Ik dank nogmaals alle deelnemers, voor en achter de schermen, voor hun eindeloze inzet om er zo’n groots en uniek spektakel van te maken.”

Tijdens het Gymgala stond alles in het teken van het 50-jarig jubileum van de turnclub. Alle groepen (van kleuters tot volwassenen) brachten een nummer uit de rijke geschiedenis van de club. Elk nummer was gelinkt aan een demo-oefening die Athena de voorbije 50 jaar heeft gebracht. Herkenbare stukken en muziek luisterden de verschillende oefeningen op zodat alles mooi in het plaatje van het 50-jarig bestaan paste.

Greep uit het programma

De A-Gymnasten behaalden de voorbije maanden schitterende resultaten op nationale en internationale competities, met als absoluut hoogtepunt twee gouden en een zilveren medaille op het Belgisch Kampioenschap Acro Gym midden mei. Omdat die kampioenschappen dikwijls in het buitenland plaatsvinden, brachten ze speciaal voor het thuispubliek nogmaals hun bekroonde, individuele oefening.

Vlak voor de pauze werd het publiek getrakteerd op ‘West Side Story’, een remake van een van Athena’s buitengewone succesnummers. Bijzonder hierbij is dat 33 gymnasten van toen, onder begeleiding van de toenmalige trainster Arlette Dekens, het nummer opnieuw hebben gebracht. De dames doken speciaal hiervoor terug de turnzaal in om de choreografie op te frissen en hard te trainen zodat ze na 25 jaar opnieuw het beste van zichzelf kunnen geven. Volledig in de stijl van toen, heeft men ervoor gekozen om de originele kledij zo veel mogelijk te behouden.

Een andere blikvanger was het optreden van Kaat Dumarey, een pertinente topper in de Belgische turnwereld. Na de pauze bracht ze een handbalancing oefening. Kaat Dumarey, gymnaste topsport en ook trainster in onze club, behaalde met haar acro-trio brons op het wereldkampioenschap en 3 x goud op de Europese Spelen in 2015. Ze start in begin juni een trainingskamp bij Cirque Du Soleil.

Naar het einde van de show toe bracht Demo A hun huidige demo-oefening 'What room does fear have'. Deze choreo is gebaseerd op de aanslagen en de angst die daarmee hand in hand gaat. Het resultaat is een meeslepend nummer dat vorige week nog brons won in de Best Shows Finale van de Gymfed.

Vlak voor het slotnummer met alle deelnemers, nog de spectaculaire trampoline act van TNT-Crew, bekend van Belgium's Got Talent.

TC Athena vzw

Turnclub Athena behoort tot de toonaangevende clubs van België. De club werd opgericht in 1967 in Destelbergen. Sindsdien steeg het aantal leden, samen met het aantal vestigingsplaatsen. Vandaag telt de club iets meer dan 630 leden en zijn er activiteiten in Destelbergen, Heusden, Lochristi, Oostakker, Sint-Amandsberg en Overmere.

De club biedt verschillende disciplines aan, van kleuterturnen tot fitnessgym, van dans tot acrobatische gymnastiek en tumbling. Daarnaast nemen de A-gymnasten regelmatig deel aan regionale, nationale en internationale wedstrijden.

In 2014 behaalde de club opnieuw het “Q4Gym” kwaliteitslabel en in september 2015 werd de toenmalige vaste trainingsplek ingeruild voor de gloednieuwe accommodaties in sporthal Bergenmeers (Destelbergen).

Meer informatie? www.50jaarathena.be en www.turnclubathena.be – Met dank aan Sandra Van Hauwaert en Griet Gillisjans – sandra@square-egg.be – 0497 25 18 16

Scroll naar boven