Twee pageturners om bij te thrillen

Een schrijverscursus op een eiland en een nachtelijke duik.

Afgezonderd van alles en iedereen. Wat als … ? Elvin Post met De Cursus

Carol Arrington, schrijfster-in-spe, volgt een cursus bij thrillerschrijver Aster Victor. De cursus gaat door op Big Rock Island. Eén week zonder internet of telefoon.  Enkel  negen cursisten en hun lesgever.  Elk alleen maar gefixeerd op hun eigen meesterwerk en Aster Victor. Of toch beter niet?

Een voor één worden ze uitgemoord! Op een locatie die ze niet kennen. In een groep waarin ze elkaar niet kennen. Afgezonderd van alles en iedereen. Wie voert Asters script uit? Wat als elke hint in plaats van naar de moordenaar naar een slachtoffer leidt?  Denken de cursisten snel genoeg om hun eigen leven te redden?

Post brengt zowel de personages als de omgeving tot leven.  Met een mix van feiten en fantasie en een cinematografische stijl waan je je zelf op Big Rock Island.

Razend scherpe thriller, om je nagels bij af te bijten. Tip: uit te lezen in een ruk! 

Post. Elvin. 2021. De cursus. Amsterdam Ambo Anthos. Antwerpen. Veen Bosch & Keuning uitgevers nv. ISBN 978 90 414 1969 9

———————

Een onopgeloste moord van 25 jaar geleden en een podcast over een vermeende verkrachtingszaak. De Nachtduik van Megan Goldin.

Rachel Krall, journaliste, onderzoekt zowel cold cases als lopende gerechtszaken. Ze heeft stilaan een reputatie opgebouwd om in beide gevallen gerechtigheid te bekomen.  Soms wordt ze een laatste strohalm voor zij die hopen op rechtzettingen.

 Vandaag is Rachel Krall in Neapolis. Met haar true crime podcast zal ze de vermeende verkrachtingszaak  verslaan waarbij de zestienjarige Kelly Moore de beloftevolle zwemkampioen, Scott Blair beschuldigt van verkrachting.  Is hij een wraakslachtoffer van Kelly, die spijt heeft van haar beslissingen en de toekomst van Scott kapot wil maken? of is er meer aan de hand?

Intussen onderneemt Hannah Still een laatste poging om gerechtigheid te bekomen. Vijfentwintig jaar geleden werd haar zus, de zestienjarige Jenny Still dood teruggevonden in Morrisson’s Bay te Neapolis. Een spijtig duikongeval, besloot de politie. De toen tienjarige Hannah, weet beter en  kan daar geen vrede mee nemen. Hannah keert terug naar haar geboortestad en  contacteert Rachel Krall in de hoop dat Rachel erin slaagt om de ware toedracht bloot te leggen.

Neapolis, een slaapstadje waar familiebanden, gevestigde families en de loyaliteiten van de ons kent ons mentaliteit nog belangrijk zijn. Belangrijker dan gerechtigheid lijkt het.

Goldin blijft de spanning opvoeren tot aan de laatste pagina’s. Een beklemmende thriller.

Goldin. Megan. 2021. Nachtduik. Nederlandse Vertaling  Amsterdam: Ambo/Anthos uitgevers, en Roeland Posthuma. Antwerpen: Veen Bosch & Keuning  uitgevers nv. ISBN 978 90 263 5229 4.

Scroll naar boven