UYTcafé opnieuw open

Vandaag was het hun première met in de cultuurzaal van Uyttenhove Negabsence, de dansvoorstelling over ruimte, liefde en leegte van Negabsence.

UYTcafé

Louis Colle Günther Brandt UYTcafé Lochristi

Het was blijkbaar een lange en moeilijke zoektocht maar 17 maanden na het vertrek van de vorige uitbaatster is het café aan de Zavel weer open. Twee vennoten (Louis Colle en Günther Brandt) gingen de uitdaging aan om van nul te starten en er met hun bv Boldco – opgericht in januari 2024 – een gezellige plek van te maken. Louis en Günther werken al lang in de horeca en waren tot voor kort werkzaam in het Beach House aan de Blaarmeersen.

UYTcafé Uyttenhove Lochristi

Momenteel wordt proefgedraaid en zal men elke dag open zijn. Op 8 maart 2024 volgt de officiële opening maar de keuken moet volgende week al gerechtjes kunnen serveren. Men serveert er warme en koude dranken, al dan niet alcoholisch of met een schuimkraag maar ook hapjes, broodjes en een spaghetti.

Update Openingsuren: 

Maandag – Dinsdag 16 – 24 uur
Dinsdag: 16 – 24 uur
Woensdag: 12 – 24 uur
Donderdag – Vrijdag: 16 – 24 uur
Zaterdag: 10 – …
Zondag: 10 – … 

Negabsence

Midline Collective Lies Lambrecht, Arianna Berton, Giulia Di Stefano, Armaud Soetens

Het Midline-Collective gaf in Uyttenhove ook een dansvoorstelling geïnspireerd door de Psychologische dynamiek van verlatings- en verbindingsangst. Lies Lambrecht (Cultuurlaureaat in Lochristi) , Arianne Berton en Giulia Di Stefano, allebei uit Italië. De voorstelling vertaalt zich door beweging, woord en innovatieve muziek van Michael Wall en Arnaud Soetens.

Het was een prachtvoorstelling met dans en muziek maar ook gezongen en het smaakt naar meer. Kijk zeker ook eens in de fotoreeks onderaan het artikel (met dank aan Lies Lambrecht en Rudy Carlier).
Arnaud Soetens Negabsence

Fotoreeks NEAGABSENCE – Voorstelling
(Klikken op FB Logo om de reeks te openen) 

Scroll naar boven