Uyttenhove morgen deels open

Het nieuwe multifunctionele complex Uyttenhove in Zeveneken opent morgen de deuren.

Omwille van de coronamaatregelen zal er helaas geen officiële opening zijn. Dat neemt echter niet weg dat de eerste sporters donderdag met veel enthousiasme ontvangen zullen worden. Ook het info punt Cultuur & Toerisme opent die dag haar nieuwe balie.

De ingebruikname zal gefaseerd verlopen omdat de site nog in volle ontwikkeling is. Het is nog een stuk werf. Onder andere de cultuurzaal is vanaf november beschikbaar, onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Voor de gebruikers werd een voorlopig coronaproof circulatieplan opgesteld. Parkeren kan voorlopig in de Zavel en de mobiele fietsenstalling van de gemeente wordt ook opgesteld, zolang de  buitenaanleg niet rond is.

Net zoals de andere gemeentediensten, wordt in het nieuwe Uyttenhove voorlopig enkel op afspraak gewerkt. Inwoners kunnen niet even binnenspringen om te kijken hoe het nieuwe complex er uit ziet.

Complex Uyttenhove sport cultuur Zeveneken

Huidige toestand

Op het dak moeten nog zonnepanelen worden gelegd en ook het groendak laat door COVID-19 nog even op zich wachten. De aanleg van de parking en het groen zijn pas gestart, nu de firma Strabag alle materiaal heeft weggehaald.

De sportzaal wordt alvast morgen met volleybal ingespeeld. De toegang ligt voorlopig links opzij via een voorlopig asfaltweggetje. De sportdienst blijft in de sporthal van Zaffelare. In november moet zowat alles afgewerkt zijn en kan Uyttenhove ten volle starten.

Complex Uyttenhove sport cultuur Zeveneken

Het nieuwe Uyttenhove in cijfers

sporthal: 1.700m², 51m x 34m, 12 badmintonvelden, opdeelbaar in 3 zones – vaste tribune: 140m², met ruimte voor mindervaliden

7 grote kleedkamers (waarvan 2 toegankelijk voor andersvaliden) en 1 kleedkamer voor scheidsrechters (ook toegankelijk voor andersvaliden)

feest- en cultuurzaal: 627m² – capaciteit: 750 pers – uitschuifbare zittribune met 234 zitplaatsen, met ruimte voor andersvaliden

cafetaria: 171m² publieke ruimte – 53m² terras

parking: 100 parkeerplaatsen voor auto's – 190 plaatsen voor fietsen, waarvan 57 overdekt

Verhuis dienst Cultuur & Toerisme

“ Het Cultuurloket is voortaan gesitueerd op de plaats waar cultuur beleefd en gemaakt wordt en de dienstverlening en de openingsuren zijn op maat van de doelgroep.

Het Info punt Toerisme ligt door zijn nieuwe locatie voortaan vlakbij de E17-afrit in Beervelde, wat toeristisch gezien erg interessant is. In combinatie met de grote fietsenstalling, waar fietsen opgeladen kunnen worden, het UYT-café, het netwerk trage wegen en de startlocatie van een nieuw fiets- en wandelparcours is het Info punt klaar om toeristen kennis te laten maken met het mooie Lochristi.” aldus de persmededeling

Voorgeschiedenis

Het begon allemaal in 2010 en nu 10 jaar later is het zover na een zware investering.

Eind 2010 werd een bouwaanvraag ingediend voor een nieuw Uyttenhove. In 2011 weigerde Ruimte Vlaanderen deze bouwaanvraag. Na een lange procedureslag besliste de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Er kwam geen vergunning. Alles moest terug naar af.

Twee jaar later, op 23 januari 2017 werd een nieuwe bouwaanvraag ingediend. Het werd een afgeslankte versie van het eerste bouwplan. Op 15 mei 2017 werd de bouwvergunning ontvangen en op 14 februari 2018 startte de sloop. Op 5 september van dat jaar vond de eerstesteenlegging plaats en op 15 oktober 2018 gingen de werken echt van start. De bouw duurde net geen 2 jaar. Het volledig kostenplaatje is nog niet bekend.

Scroll naar boven