Vandaag start 4de editie “Kunst achter glas”

Dit weekend start het nieuwe cultuurseizoen met een drieluik. Vrijdag was er “ALLEZ, CHANTEZ!”, gisteren werden de cultuurlaureaten gehuldigd en vanaf vandaag kan u de Expo Kunst achter Glas bezoeken.

Deze morgen was er in Uyttenhove een ontmoetingsmoment voor alle deelnemers ( niet enkel kunstenaars maar ook mensen die een locatie ter beschikking stelden en zij die model stonden voor een foto) van de Kunstexpo Achter Glas.

Kunst achter Glas aankondiging - 2023

Naar schatting 50 personen kwamen opdagen en deden zich tegoed aan het ontbijtbuffet. Celine Raman, gisteren nog winnares van de publieksprijs, zorgde voor de muzikale omkadering.

Kunst achter Glas aankondiging - 2023

Vanaf nu, tot en met 12 november, kan men de expositie Kunst achter Glas bezoeken. Het thema is deze keer “identiteit” en als locatie koos men voor Beervelde. De cultuurdienst stippelde een parcours uit langsheen vitrines, privéwoningen, leegstaande panden, … Geen lussen deze keer maar een traject rond en door het centrum van Beervelde. De Sint-Danielskerk is het startpunt.
Maar ga zeker ook eens kijken naar het gebouw van Meubelfabriek Neyt aan de Beerveldsebaan. Ook dit gebouw maakt een (identiteits)crisis door en dat inspireerde Natasja Legiest (Tasjart) tot een monumentaal werk.

Kunst achter Glas aankondiging - 2023

Op 35 locaties is het werk van 41 kunstenaars te bewonderen. De begeleidende brochure, incl. gedetailleerd parcours, kan je vanaf vandaag downloaden op de website van de gemeente (hier klikken). Of je haalt een exemplaar af bij de cultuurdienst (Zavel 5), het gemeentehuis (Dorp-West 52), LDC ’t Fazantenhof, sporthal ’t Veerleveld (K.P.J. Triestlaan 1) of bij een van de filialen van de bib.
Wie vandaag al een kijkje wil nemen: in het portaal van de Sint-Daniëlskerk liggen er ook brochures

Kunst achter Glas aankondiging - 2023

Omdat we iedereen eerst de kans willen geven om zelf alle kunstwerken te ontdekken, beperken we ons bij dit artikel qua foto’s. Binnenkort mag u van ons dan terug een tweetal fotoreportages verwachten en stellen we ook een aantal artiesten voor.  
(Foto's © Sofie De Coninck & Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven