Veel doelpunten op onze voetbalvelden, maar enkel SV Zaffelare kan winnen

Het werd opnieuw een wisselvallige weekend voor onze vertegenwoordigers in het provinciaal voetbal. Dynamo Beervelde moest helemaal niet beginnen wan de ref besloot de wedstrijd af te gelasten. SV Zaffelare haalde zwaar uit in Sint-Kruis-Winkel, maar SK Lochristi en SV Wachtebeke gingen kopje onder tegen staartploegen.

SV Zaffelare haalde in de derby tegen Sint-Kruis-Winkel zwaar uit. Robbe De Ridder opende op het kwartier de score voor de jongens van trainer Filip Cornelis en Hannes Verbrugge zorgde even later al voor de 0-2. Sint-Kruis-Winkel kon er weinig tegenover stellen en ging na de rust nog verder kopje onder. Gijs De Smet bleek een gesel voor de thuisdefensie en met drie treffers binnen het kwartier lag de Zaffelare-spits aan de basis van de 0-5. Sint-Kruis-Winkel kon nog milderen via Keith De Witte, maar Gijs De Smet zorgde kort voor affluiten met een vierde doelpunt voor een overtuigende 1-6 overwinning. Deze zege brengt SV Zaffelare meteen in de subtop.

SK Lochristi kreeg met de komst van VSV Gent een zespuntenwedstrijd voorgeschoteld, maar dat kon de thuisploeg niet inspireren in de eerste helft. VSV dicteerde de wet en kwam na 20’ op voorsprong via Timothy Allemeersch. Niels Vandedrinck zette de bordjes in evenwicht, maar Thibaut Vanhuffel mocht de bezoekers al te makkelijk opnieuw op voorsprong koppen. Lochristi toonde een gans andere gedaante na de rust en kon opnieuw gelijkstellen nadat een poging van Charles Ghyselinck de bal via de voet van doelman Robin Peire in doel verwerkte. De thuisploeg moest met nog een kwartier op de klok met tien man verder toen Florian D’Hondt een zeer discutabele rode kaart kreeg. VSV profiteerde van de man meer en Axel Moyou zorgde met twee treffers voor een pijnlijke 2-4 nederlaag.

Wachtebeke keek in derde provinciale Bosdam Beveren in de ogen, maar de trip naar het Waasland leverde een stevige verliespartij op. De Waaslanders scoorden al snel via Gianni Peeters en ondanks verdienstelijk weerwerk zette Matthias De Raedemaeker de thuisploeg net voor de rust op een 2-0 voorsprong. Kwam Wachtebeke met goede bedoelingen uit de kleedkamer, de hoop op eventueel puntengewin werd vrijwel onmiddellijk aan flarden getrapt door opnieuw Gianni Peeters en Matthias De Raedemaeker. Allesandro Vertenten zorgde uiteindelijk met een vijfde treffer voor een zwaar verdict.