Verjus jus vert

Het is het sap van onrijpe druiven en dus nog vegetaal maar het is nu ook al een maand een nieuwe gastro-bistro vlakbij het postkantoor in Lochristi. In een opvallend witte nieuwbouw in de Koning Albertlaan heten Steven en Tiffany u welkom.

Het huis werd getekend door Ivan Michiels uit Zottegem, die hen kon overtuigen van het totaal wit concept.

Bistro Verjus wil staan voor een leuke, ongedwongen sfeer waar het genieten is van een 4 gangen lunchmenu ‘s middags (40 euro) of een diner ’s avonds (60 euro) in 5 gangen geserveerd. Het menu vind je niet op de site en het is dan ook een stukje ‘carte blanche’. Het aperitief of een cocktail kun je genieten in een zithoekje. Het is een Belgisch Franse keuken waar je nu als voorgerecht ’s middags heilbot, witloof en graantjesmosterd krijgt geserveerd en een open lasagne met parelhoen champignon als hoofgerecht. De keuze van de ingrediënten hangt nauw samen met het seizoen en het aanbod van de lokale leverancier.

De wijnkaart is wijnkeuze per fles maar je kunt ook 3 witte en 3 rode per glas kiezen uit verschillende wijnlanden zoals nu met Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Argentinië en Spanje. Tot 32 personen kunnen ze ontvangen.

Verjus Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Tiffany en Steven deden ervaring op in de Auberge du Pêcheur in Latem maar werkten nadien in de privésector. Jaren later startten ze in Wetteren een nieuwe zaak ‘Brasserie Passerelle’ op die ze nu inruilden voor Verjus hier. Voor de opstart in Wetteren waren ze al aan het uitkijken in Lochristi omdat ze er ook al 20 jaar wonen.

In april (bij mooi weer) kan men ook op het terras achteraan genieten. Het gras is al ingezaaid maar de zonnewering moet nog geïnstalleerd worden.

Steven:

“We verwelkomen liefst geen moeilijke eters, die we graag verrassen met verse seizoensgebonden producten. Vegan kan niet en een volledig menu zonder vis noch vlees evenmin maar één van de gerechten zonder vis of vlees wel, maar dat dan graag vermelden bij reservering. Hondjes moeten wel thuisblijven.”

Informatie? https://bistroverjus.be/ en gesloten op zondag, maandag en dinsdag. Parking is vlakbij aan het postgebouw of op hun private parking – Verjus – Koning-Albertlaan 10. Reserveren via 0475 77 77 46 of op via de site.

Verjus Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Wedstrijdvraag

We mogen ook een lunch wegschenken (middag) voor 2 personen zonder drankjes met deze wedstrijdvraag:

Wat was de naam van hun zaak in Wetteren? Stuur je antwoord uiterlijk op dinsdag 28 februari 2023 naar info@lochristinaar.com. Het mailadres van de winnaar wordt aan Verjus doorgegeven en zo kun je ook verder afspreken.

Fotoreeks
Benieuwd hoe u tafelt bij Verjus? U ontdekt het in onze fotoreeks!
(Klikken op facebook logo om de reeks te openen).

(Foto's © Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven