Verloren rijden in Lochristi

Het ligt aan mij. Zo ben ik onder andere te lui om mijn gps in te stellen voor die paar straten verder. Beetje fierheid ook, het gaat hem tenslotte om een thuismatch.

Het gebeurde vond plaats rond de jaarwisseling, toen ik mijn boekjes ging bussen op diverse locaties in Lochristi. Zowat de meerderheid van de bestellingen kwam uit 'Nieuw Lo', iets wat me afzetmarktgewijs hoopvol stemt! Een aantal straten kon ik grofweg wel situeren. Het is langs deze kant of aan de overkant van de N70 én in welke deelgemeente de locatie te vinden is. Nu is het zo dat, wanneer je in Lochristi en bij uitbreiding in heel Vlaanderen een aantal maanden een bepaalde plaats niet aandoet, je deze amper nog herkent. Bovendien lijken die nieuwe verkavelingen me allemaal zowat op elkaar.

Om de drie kavels duikt er wel een pastoriewoning op, waardoor ik bakens mis. Neem nu de Patrijzenweg en de Kwartelweg, ook de vogeltjes waar deze wegen naar vernoemd zijn lijken voor een niet geoefend oog sterk op elkaar. En dan vond ik het adres, dropte mijn literatuur in de bus, zette terug aan om wat later voor de derde keer na elkaar voorbij datzelfde huisnummer te passeren. Ik geraakte gewoonweg niet weg uit dat doolhof met zijn misleidende pijpenkoppen. Nog een vierde rondje en het buurtinformatienetwerk gaat in alarm, dacht ik dan, terwijl ik een verse pijpenkop insloeg!

Scroll naar boven