Verwachting

Lissa, Hannah en Cate zijn drie hartsvriendinnen die een huis en hun jong leven delen. Drie jonge zelfbewuste vrouwen, elk met hun eigen idealen, dromen, grote en kleine karaktertrekjes. Ze kunnen zich geen leven voorstellen zonder elkaar. Vrijheid, blijheid en samenhorigheid heerst.  

Hun leven ligt nog voor hen, ze hebben nog tijd om te worden wie ze later willen zijn.  

Intussen genieten ze van elkaars vriendschap. Vrienden letten op elkaar, troosten elkaar, zijn er voor elkaar.

Maar het is niet altijd vreugde en zonneschijn in vriendschapsland. Afgunst en jaloezie kunnen evengoed de kop opsteken. Liefde en haat liggen soms niet ver uit elkaar, waardoor heftige vriendschappen ineens kunnen omslaan naar haatrelaties.  Vrienden kennen ook elkaars zwakke plekken en maken er soms meedogenloos gebruik van.  En dat heeft niets meer met vriendschap te maken.

—-

Jaren later haalt het leven hen alsnog in. Ze zijn niet echt tevreden met het verloop van hun leven.   Lissa, de actrice, hunkert naar een grote rol die maar niet wil komen. Hannah heeft een schitterende professionele carrière maar ook een onvoldane kinderwens.  Cate, pas bevallen, is verhuisd, eenzaam en wordt opgeslokt door sleur van elke dag.

Vinden ze zichzelf en elkaar uiteindelijk terug?

Blijven intense jeugdvriendschappen ondanks de ups en downs van het leven standhouden?

Kunnen de vrouwen uiteindelijk hun leven de richting geven die ze wensen?

—-

Het is een realistisch en weinig geromantiseerd verhaal over evoluerende vriendschappen.  Een ontroerend eerlijk maar ook soms een lelijk eerlijk verhaal. Boeiend om te lezen.

En geef toe, als je Hope heet, kan je alleen maar optimistische verhalen schrijven toch?

Wedstrijdvraag: Welke voornamen hebben de drie vriendinnen? Stuur je antwoord uiterlijk op 24 mei 2021 naar info@lochrisitnaar.com

Hope, Anna. 2020. Verwachting. Amsterdam. Ambo Anthos uitgevers en Gerda Baardman. 330 p. 

Scroll naar boven