Vierdaagse Jumping Beervelde

Ze waren aan de 25ste editie toe daar in Beervelde met het Flanders Horse Event. Kleinschaliger dan vroeger en veel minder euro's in de prijzenpot. De sfeer zat goed, het weer was prachtig en zo zakten heel wat jumpingliefhebbers af richting Bosmansdreef.

Vooraf konden paard en ruiter of amazone nog inspringen op de oefenpiste. Onze openingsfoto is deze van Eline Goethals met haar merrie, een 7-jarige schimmel met de naam Konita HX. Zij werd gisteren 6de en samen met de proef van vrijdag 17de.

springkasteel flanders horse event Beervelde 2022

Er was voor elk wat wils met eet- en drankstandjes of mooi gedekte tafels voor VIP-arrangementen. Voor de kinderen ook animatie en een springkasteel net naast de ijskar. Kleine shops ook soms gerelateerd aan deze sport. Meer hoeft niet. Heel wat jonge en wat oudere ruiters en amazones, die het beste van zichtzelf en hun paard gaven.

Tijdens de ‘Eye of the Breeders’ werden paarden, veulens en embryo’s verkocht met prijzen tot meer dan 100.000 euro. Oldtimers en luxe werden ook op zaterdag voorgesteld tijdens de Ride & Drive By Flanders Heritage Rally.

 

Gisteren dan de finale en het Beervelds Kampioenschap als bijna afsluiter van dit Horse Event. Jumping over 1.30 meter hoge hindernissen. Meer dan 75 deelnemers waarvan er uiteindelijk 22 de finale mochten betwisten. Winnares werd Jolien Demeyer met Grande J, een bruine merrie van 15 jaar. Celine Sillis werd met vos ruin Kobra Db mooi tweede en Ben Decraene mocht als derde mee op het podium. Amazones boven in deze wedstrijd

Flanders Horse Event 2022 Bervelde

Nicolas Matthijs uit Lochristi werd met Uraldik van de Mispelaere 39ste en was niet geplaatst maar met Quelle Dame Van De Voorde, een bruine merrie geboren in 2016 swerd het plaats 17 na de 2 proeven.

Jiloka fotografie – https://jilokafotografie.com/ – stelde ons een aantal opnames ter beschikking en Equ Media de uitslagen.

Scroll naar boven