Vijfde editie van Wintervonken overtreft zichzelf!

Wintervonken mag dit seizoen reeds zijn 5de kaarsje uitblazen! Op 7 oktober geeft VZW SC Reinaert het startschot voor een nieuwe reeks van 4 intieme concerten in zaal Sfeervelde in Beervelde.

Alles kan!

Wie tijdens de vorige seizoenen een (of meerdere) concert(en) meepikte, weet dat men tijdens Wintervonken sowieso steeds aangenaam muzikaal verrast wordt. SC Reinaert zet jaarlijks alles op alles om een gevarieerd aanbod te programmeren met uiteenlopende muziekgenres. Singer-songwriters, tango, hiphop geïnspireerde klanken… passeerden reeds de revue. Alles kan zolang het akoestisch of semi-akoestisch wordt gebracht.

Voor het goede doel!

Bovendien schenkt de VZW hun opbrengst steeds aan een lokaal goed doel. Vorig jaar overhandigde men een mooie cheque van € 2000 aan Koester vzw. Eerder mocht bijvoorbeeld ook Luein reeds een cheque van hen ontvangen. Dit jaar koos men voor “Welzijnsschakel Lochristi” Dit maakt het muzikale initiatief enkel nog mooier.

Ijzersterke programmatie

Dit jaar heeft men zichzelf alweer overtroffen met een ijzersterke reeks. Op zaterdag 7 oktober kan u genieten van Eli Goffa. Dit project van Elie De Prijcker brengt muziek met invloeden van o.a.  José Gonzales, Blind Faith en Ray Lamontagne. In 2014 verraste Elie de jury van “The Voice van Vlaanderen” met zijn gitaarspel en schopte hij het zelfs tot in de halve finale! Ondertussen bracht hij een plaat uit en stond hij reeds in het voorprogramma van Hooverphonic, Paul Weller, Bent Van Looy, Novastar. Dat u deze eerste avond Wintervonken  niet mag missen, lijkt mij duidelijk.

Sittng Duck © Monday Agbonzee Jr

Op zaterdag 25 november kan u Sitting Duck aan het werk zien. Dit meerstemmige ensemble brengt vooral nummers die zich situeren in blues -en jazzsferen. Ze wisselen eigen werk af met covers. U vindt ze zowel als XL-formatie op evenementen als in een kleinere setting op privéfeesten. Dit wordt gegarandeerd een bijzonder sfeervolle avond met vintage touch.

Michiel D'hHaeze © Patrick Van Vlercken)

Michiel D’Haeze is op 27 januari te gast in Sfeervelde. “Man alleen met gitaar, een zak vol schone nummers, een stem waar je stil van wordt en een fingerpicking stijl om bij weg te smelten.” Zo wordt deze singer-songwriter met wortels in de Americana omschreven. Deze getalenteerde heer komt gewoon uit Melle maar ik zou hem toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Als afsluiter kan u op zaterdag 24 februari naar Aszul gaan kijken. Aszul oftewel Naomy de Medina, een Brusselse singer-songwriter van Congolees-Hongaarse oorsprong. Ze zingt in het Frans en brengt een mix van hedendaagse R&B en pop met muzikale invloeden van o.a. Frank Ocean, Alicia Keys. In februari dit jaar bracht ze haar eerste EP ‘Porcelaine’ uit. Daarin vertelt ze het verhaal van een vrouw die zich een weg probeert te banen in de muziekindustrie. Nummers als ‘Je cours je cours encore’ en ’Meilleure’ doen vermoeden dat deze plaat een autobiografisch werk is. Op deze eerste release in eigen beheer op haar zelfopgericht label werkt ze samen met Brö en Krisy. Dat belooft!

Voor elk wat wils! De muzikale ontdekkingsreiziger vindt op Wintervonken zeker en vast meer dan zijn gading. Voor 1 avond betaalt u € 10 (aan de kassa) maar u kan ook meteen reserveren voor de 4 avonden voor slechts € 35. Dat kan door een mailtje te sturen naar wintervonken@vzw-reinaert.be

(Foto's Eli Goffa via Vzw Reinaert, Sitting Duck © Monday Agbonzee Jr,  Michiel D'Haeze © Patrick Van Vlerken, Aszul via Aszul)

Scroll naar boven