‘Vin deux’ wijngaard in Wachtebeke

In Walderdonk plantten Sara en Olivier vorig jaar een wijngaard met 1.800 stokken en zo werd ‘Vin Deux’ geboren, verwijzend naar hun huwelijksdatum. ‘Fait Maison’ is dan weer hun ontbijthuis en ze zijn fier dat zo veel mogelijk huisgemaakte producten worden aangeboden.

sara olivier fait maison wachtebeke

Sara werkt op de Go! Openluchtschool ’t Zwaluwnest –  https://www.zwaluwnest.be/ – waar 6 nestjes zijn voor de kinderen. Olivier is IT-consultant en ondersteunt klanten. Hij is geen real chef maar kookt voortreffelijk.

In hun ‘Fait Maison’https://www.faitmaison.vlaanderen/ – bieden ze op zondag een ontbijtbuffet en een brunch aan maar het is ook een evenementenplek voor rouwmaaltijden, babyborrels, communie- en lentefeesten en jubilea met een maximum van 45 personen. Het is een volledige nieuwbouw waar vroeger een kleine hoeve stond. Aan de straatzijde is het opvallend omdat er geen ramen in de voorgevel zitten.

ouessantschaap wachtebeke

In de weide lopen ouessantschapen rond. Petotter is de fiere bok en de ooien kregen Yvonne, Suzanne, Babette en Violette als naam. In een andere weide grazen twee Schotse Hooglanders; stier Odin en koe Freya.

schotse hooglander

In hun wijngaard ‘Vin Deux’ werd er vorig jaar aangeplant en ook deze lente kwamen er nog wijnstokken bij. Met solaris en souvignier gris zal men in 2024 de eerste oogst binnenhalen om de wijn dan in 2025 in de zaak te serveren. Dit zijn resistente rassen die heel goed gedijen in onze contreien.

wijngaard fait maison wachtebeke vin deux

De chardonnay en pinot noir – nu nog babystokjes – zullen gevinifieerd worden als mousserende wijn en dat is toekomstmuziek richting 2026. In een wijngaard moet je nu eenmaal geduld hebben. Sara en Olivier hebben allebei het diploma ‘wijnbouwer’ behaald.

Wedstrijd gratis ontbijt

We mogen een ontbijt zonder alcoholische dranken voor 2 personen (waarde 48 euro) wegschenken voor wie geluk heeft met het juiste antwoord op volgende vraag:

solaris druif wijngaard wachebeke

Welke druiven zullen gebruikt worden voor de mousserende wijn? Stuur uw antwoord uiterlijk op 23 augustus 2023 naar info@lochristinaar.com. Het mailadres van de winnaar wordt doorgegeven aan Fait Maison, met wie je verder een datum kunt afspreken.

Nog even geduld vooraleer ze kunnen klinken.

 

Scroll naar boven