Vlaams Schoolschaakkampioenschap in Lochristi

schoolschaakkampioenschap Lochristi

De gemeentelijke basis- en kleuterschool in Lochristi was gisteren in de refter, de turnzaal en de kleuterspeelzaal omgetoverd tot ‘the place to be’ voor het eerste Vlaams kampioenschap schaken.

Met bijna 350 inschrijvingen kwamen ook van ver. Ploegen uit Antwerpen, Heverlee, Turnhout, Menen … maar ook van dichterbij zoals van uit Evergem, Lokeren, Eksaarde …

Deelnemers werden ingedeeld in mini’s (1ste – 3de leerjaar) met 12 ploegen – maxi’s (4de – 6de lj.) met 45 ploegen en ook scholieren uit het middelbaar en telkens in 31 ploegen van 4. Eén ploeg bestond uitsluitend uit meisjes en die kwamen uit basisschool ‘De Kleine Prins’ uit Menen. Cyann, Zahra, Nora en Renée vormden het schaakkwartet.

Om 11 uur was er een “clash of (wheel)chairs” ter promotie van schaken als G-sport. Deze happening vindt plaats op 4 mei 2024 in Lochristi. Schepen van sport, Tom De Grauwe speelde een partijtje tegen schaakleraar Mark Bonne, ook een rolstoelgebruiker.

Vrije radio VROB was en is ook vandaag ter plaatse voor een muzikale toets en bracht verslag uit van dit uniek evenement.

Het is de eerste maal dat dit op zo’n grote schaal wordt georganiseerd en het is schaakclub De Mercatel met Guy Burssens, die het allemaal organiseerde en in goede banen leidde. Meer info? https://www.demercatel.be/ Lang geleden werd er al een lokaal kampioenschap georganiseerd door Joris Serlippens. Dat ging door in het oude Uyttenhove. Al lang geleden dus.

De GBS heeft ook een schaakclub waaraan zo’n 40 leerlingen deelnemen. Zij beoefenen hun sport tijdens de middagpauze op donderdag onder begeleiding van Juf Severine.

Alle uitslagen vind je via – https://chess-results.com/tnr910355.aspx?lan=1 – GBS Lochristi in poule 2 https://chess-results.com/tnr910354.aspx?lan=1 en https://chess-results.com/tnr910353.aspx?lan=1

Scroll naar boven