Vreemdgaan bij de buren – B&B d’ Olieslagerij

We brachten een aantal overnachtingsmogelijkheden in Lochristi al eerder in beeld. Mooie en creatieve initiatieven die het verdienen om even bij stil te staan.  Of beter, om er eens onder de lakens te gaan!

En omdat hetgeen reilt en zeilt in Wachtebeke binnen afzienbare tijd binnen de gemeentegrenzen van Lochristi valt, lijkt het ons niet slecht er af en toe eens op verkenningstocht te gaan. En dat brengt ons vandaag langs de oever van de Moervaart. Aan het smalle bruggetje over de rivier in de Meerstraat, waar we al heel ons leven over rijden. Meestal hebben we alleen maar oog voor de tegenliggers en niet voor het historisch pand dat vlak om het hoekje langsheen het jaagpad staat. Deze met zorg tot vakantiehuis gerenoveerde voormalige olieslagerij Van Pottelberghe is dan wel geen beschermd monument, het staat wel op de inventaris van bouwkundig erfgoed.

Het historische fabriekspand werd gerenoveerd met respect voor het verleden. De aandacht voor duurzaamheid en comfort, maar ook het ecologisch aspect, zoals het gebruik van tweedekansmaterialen, zijn er mede verantwoordelijk voor dat de ziel van het gebouw behouden werd. Een klik op de boekingssite Airbnb leert ons meteen dat we niet de enige geïnteresseerden zijn die nieuwsgierig zijn om eens binnen te gluren achter deze gevel. 12 gasten kunnen het volledige toegankelijke huis ruimschoots onder elkaar verdelen. Bovendien wacht er een volledig afgesloten achtertuin van ruim 3000m². En voor wie wil uitbreken via het water is er bootverhuur in de nabije buurt.

https://www.airbnb.nl/rooms/714970169071917823?

https://www.instagram.com/olieslagerij/

Overledebrug Wachtebeke © Dirk VE Wikipedia

(Foto's © Evarist Ganzelever en Dirk VE – Wikipedia)

Scroll naar boven