Vrijdag “Allez, Chantez!” – nu uw (gratis) tickets bestellen!

Het nieuwe cultuurjaar is op gang getrapt en vrijdag a.s. is er met “Allez, Chantez!” het eerste grotere evenement in Uyttenhove. Het aantal plaatsen is beperkt maar er zijn nog gratis tickets beschikbaar voor een avond vol sfeer, plezier en muziek.  

De nieuwe cultuurraad wou in 2020 uitpakken met een nieuwe formule voor de traditionele 11 juliviering. “Een academische zitting kan erg interessant zijn, maar we wilden iets dat toegankelijker is voor het grote publiek”. Daarom engageerde men “Allez, Chantez!”. Zoals bekend strooide corona roet in het eten en het evenement moest worden uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel. Vrijdag a.s. is het dan zover en kan iedereen gratis meezingen in het vernieuwde Uyttenhove.

Ontstaan van een laagdrempelig zangfestijn

“Allez, Chantez!” ontstond uit de goesting om zelf te zingen. Annelore Camps en Laila De Bruyne creëerden een laagdrempelig concept waarbij men mensen samenbrengt en iedereen dan kan meezingen met bekende liedjes. Geen opleiding en geen repetities, wel veel sfeer en plezier. “Samen zingen verbindt en doet de zorgen (even) vergeten”.  
6 jaar geleden ging “Allez, Chantez!” in Gent écht van start. Het initiatief was zo’n succes dat men deze zangsessies in de Arteveldestad sindsdien maandelijks organiseert. Eerst in de Parnassuskerk, maar door het succes moest men uiteindelijk uitwijken naar de Handelsbeurs. Daar nemen nu telkens 700 tot 800 enthousiastelingen deel. Na Gent werd ook in Kortrijk (2017) en Leuven (2019) een gratis zangwerking opgestart. Dankzij de vele boekingsaanvragen en de vele duizenden fans van het concept vind je de zangsessies van “Allez, Chantez!” nu in heel Vlaanderen en Brussel terug.

Allez Chantez - Lochristinaar - © Els Van Bosbeke

De formule

Op het podium zangcoach Annelore en een muzikant om de zanglustigen te (bege-)leiden. Het publiek krijgt tekstboekjes met een bonte mix van populaire nummers. Van muziek uit de jaren ’60 tot actuele hits. Van “Mia” van Gorki en “Banger Hart” van Rob De Nijs over “Gigi L’Amoroso” naar “I can see clearly now” en “Can’t Take My Eyes of You”. Zowel Nederlandstalige liedjes als internationale hits en evergreens. En uiteraard kan er ook iets gedronken worden.

“Allez, Chantez!” was in 2019 ook de openingsact van de Gentse feesten. Toen niet enkel met een zangcoach en een pianist maar met een groot orkest met strijkers en blazers. Het zangfeest lokte toen 10.000 mensen naar de pas heropende Reep.

Allez Chantez - Lochristinaar - © Els Van Bosbeke
 

“Allez, Chantez!” in Uyttenhove – tickets bestellen

Op vrijdag 24 september is het zo ver en zingt Lochristi – als eerste Oost-Vlaamse gemeente sinds de coronacrisis – uit volle borst. Het evenement vindt plaats in het vernieuwde Uyttenhove en is volledig gratis, maar vooraf reserveren is wel noodzakelijk. Dit doe je door simpelweg een ticket te “kopen” via www.lochristi.be/tickets.Op die site maak je eerst even een account en vanaf dan kan je tickets reserveren voor de cultuurevenementen in Lochristi.

Voor “Allez, Chantez!” kan nog je nog plaatsjes reserveren tot woensdag 22 september.
Het aantal deelnemers is (omwille van de coronamaatregelen die pas op 1 oktober terug versoepeld worden) beperkt tot zijn is dus vanaf nu de boodschap.
Vrijdag openen de deuren dan om 19.30 uur en omstreeks 20 uur begint het zangfestijn dat ca. 90 min duurt.

Om nu al in de sfeer te komen van de gezelligheid van “Allez, Chantez!”, onderstaande filmpjes uit de Handelsbeurs.

Filmpje “Dans je de hele nacht met mij” (Karen Kent)

Filmpje “I still haven’t found what I’m looking for” (U2)

 

 

Scroll naar boven