VROB – lokale radio zendt uit vanop Ambrosiana

Deze avond om 18 uur is er de opening van Ambrosiana voor de pers en de genodigden, vanaf 19 uur zijn de bloementapijten toegankelijk voor het grote publiek. Gedurende het hele weekend zal evenementenradio VROB uitzenden vanop het bloemenfestival. Hun blauwe studiowagen staat voor de gelegenheid in de Dekenijstraat, op de parkeerstrook langs het parkje achter de kerk.

De lokale radio VROB gaat deze namiddag al om 16 uur in de ether. De hele programmatie staat in het teken van Ambrosiana en de uitzendingen zullen ook live te horen zijn op de verschillende locaties in het dorpscentrum (de bloementapijten, het parkje achter de kerk Lodejardin).
Dirk Vanluchene opent zijn uitzendingen traditioneel met een ABBA-song, maar niet zo deze namiddag. Voor de opening van Ambrosiana maakt hij een uitzondering en koos een Frans chanson. Emma Kok met “Voilà” wordt het eerste nummer. Kort daarna heeft Dirk, aan de studiowagen, een live interview met… een begonia!
Omstreeks 17.15 uur nemen de schepenen Hilde Baele en Frederik Droesbeke plaats achter de VROB-micro en op omstreeks 18 uur zendt de evenementenradio de opening door schepen Tom De Grauwe uit met aansluitend de bijhorende speeches.

Verder mag u het hele weekend lang live interventies verwachten en gesprekjes met bezoekers. Op zaterdag en zondag, omstreeks 16 uur,  is er “De Chroniqueur” met Evarist Ganzelever. Uiteraard vanop Ambrosiana. Op zondag, net na het nieuws van 12 uur, stelt Lochristinaar.com ook de Music on Sundays voor.

Maar ook de optredens op het podium achter de kerk worden uitgezonden:
– Vrijdag om 20 uur: Copain Copine
– Zaterdag 20 uur: Darius_ (Darius Van de Velde)
– Zondag 12 uur: Triptiek
Een heel weekend VROB vanop Ambrosiana, te beluisteren op FM (97,2 MHz) of via het internet (hier klikken )
 

Scroll naar boven