Vzw Flobine neemt initiatief voor kerstmarkt. Wie doet mee?

Komt er dit jaar op 11 december terug een kersmarkt in Lochristi? Joris Serlippens neemt met zijn vzw Flobine hiervoor initiatief en zoekt alvast helpers.

Kerstmarkt in Lochristi

Lochristi moet het al even zonder kerstmarkt stellen. Eerst was er het coronajaar 2020  waarin zowat alle evenementen afgelast werden. Daarna besloot het organiserend comité vzw ’t Amusement in 2021 om de kerstmarkt die op 12 december voorzien was, te annuleren. Omwille van de stijgende coronacijfers wou men, zo werd gecommuniceerd, een massale opstoot van besmettingen vermijden en geen financieel risico lopen. De laatste kersmarkt in de Lootse dorpskern dateert dus al van 15 december 2019. Het was toen de 31ste editie.

Kerstmarkt 2022 © Bennie Vanderpiete

Nieuw initiatief

Nu neemt vzw Flobine een initiatief om de kerstmarkt van Lochristi terug nieuw leven in te blazen. Lochristinaar had contact met Joris, de man achter de vzw die destijds ook de Prèhistorie Live fuiven in Lochristi (op de grens met Destelbergen) organiseerde.

Ik nam contact op met Pieter Waldack van vzw ’t Amusement en kwam te weten dat zij geen markt meer zullen organiseren. Maar ik vind dat een gemeente zoals Lochristi een publieke Kerstmarkt verdient. Daarom heb ik een evenementen aanvraag ingediend voor zondag 11 december. Die werd vrijdag behandeld door het schepencollege en daar is men akkoord. Nu is het wachten op de adviezen van brandweer, politie e.d.

Kerstmarkt 2022 © Bennie Vanderpiete

Hoe die nieuwe kerstmarkt er zal uitzien is nog niet bepaald. We zullen het in het eerste jaar misschien iets kleinschaliger aanpakken. Het is belangrijk om na 3 jaar een goede doorstart te maken. In eerste instantie denk ik om te starten met de zone in Dorp-Oost. Ik vroeg alvast of evenementenradio VROB ook terug aanwezig wil zijn en live op antenne kan gaan vanop de Kerstmarkt. Of er bijvoorbeeld ook optredens komen in de kerk, kinderanimatie in het jeugdhuis en of we uitbreiden naar de zone achter de kerk zullen we later bepalen. En uiteraard zal ook heel wat afhangen van de adviezen en de voorwaarden die politie, brandweer en andere diensten ons eventueel zullen opleggen. ”

Kerstmarkt 2022 © Bennie Vanderpiete
 

Organisatiecomité en helpende handen?

“Uiteraard zal ik dit niet alleen kunnen organiseren” vervolgt Joris “en ik hoop vooral dat er mensen zijn die dit initiatief willen steunen en actief mee willen helpen. Zij kunnen contact met me opnemen via het mailadres kerstmarkt.lochristi@gmail.com . Ook wie graag een standje zou hebben op de nieuwe Kerstmarkt mag nu al contact opnemen.”

Afspraak, hopelijk, op zondag 11 december voor een 32ste Lootse kerstmarkt..

Kerstmarkt 2022 © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven